Και κλειστές εκκλησίες και οι δρόμοι χωρίς πορείες!

Αν τα «παιδιά» αντισταθούν στην … «χούντα του Κυριάκου» και συμμετέχουν στην πορεία της 17ης Νοέμβρη, το γεγονός αυτό από μόνο του μπορεί και να αποτελέσει την αφετηρία ενός νέου κύκλου εξάπλωσης του θανατηφόρου ιού. Μία παράπλευρη απώλεια, καθώς θα έχουν εξασφαλίσει το νέο αφήγημα για τα επόμενα είκοσι χρόνια. Κι αν εξαπλωθεί ο ιός και γεμίσουν οι ΜΕΘ; Θα κατηγορούν την κυβέρνηση ότι δεν πήρε τα σωστά μέτρα! Συνταγές δοκιμασμένες από την εποχή των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ.

Και να ήταν μόνο η Αριστερά της κλάψας, της δυστυχίας και της άρνησης; Είναι και ο Άγιος Ιωνίας που δεν θα… ανεχτεί κλειστές εκκλησίες τα Χριστούγεννα. Άσε χριστιανέ μου να ζούμε μέχρι τότε και θα το γιορτάσουμε στην συνέχεια! Κι εν πάση περιπτώσει, εδώ βαφτίσατε κάποτε το κρέας ψάρι. Μετακινήστε και τα Χριστούγεννα δύο μήνες μετά! Μα τον Θεό! Κόσμος πεθαίνει στις εντατικές και εσείς κουνάτε το δάκτυλο…

Οι δηλώσεις αυτές, οι αντιδράσεις απέναντι στα πράγματι σκληρά μέτρα της κυβέρνησης γίνονται επειδή ένα μεγάλο μέρος του πληθυσμού τις αποδέχεται, τις επιδοκιμάζει. Να μην ξεχνάμε ότι δύο κορυφαίες επιστήμονες, οι οποίες και συμμετέχουν καθημερινά στην λήψη αποφάσεων για τα μέτρα αντιμετώπισης της επιδημίας, έχουν ταχτεί υπέρ της θείας μετάληψης! Ανοικτά, δημόσια. Όχι λόγω της επιστημοσύνης τους, αλλά λόγω της… Πίστης τους! Η μία εξ αυτών προτάθηκε από τον Αλέξη τον Τσίπρα τον Αριστερό ως υπουργός κοινής αποδοχής! Ο ΣΥΡΙΖΑ που από την μία ζητάει από την κυβέρνηση εξηγήσεις γιατί… εξαπλώνεται ο ιός και από την άλλη κατηγορούσε κάθε τρεις και λίγο τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη για το γεγονός ότι μάζευε τον κόσμο από τις πλατείες…

Ναι, αλλά και η κυβέρνηση, λέει ο άλλος, είναι… υπερβολική! Έναν μήνα νωρίτερα και τα κρούσματα στην Θεσσαλονίκη μετριόντουσαν καθημερινά στα δάκτυλα του ενός χεριού. Έναν μήνα αργότερα και δεν υπάρχουν κρεβάτια στις εντατικές. Είτε η κυβέρνηση άργησε να κλείσει τα πάντα, είτε είναι υπερβολική. Διαλέξτε και πάρτε. Και έτσι και αλλιώς δεν γίνεται. Και επειδή τα πράγματα είναι πολύ σοβαρά, είναι προτιμότερο να έχουμε υπερβολές από το να ψάχνουμε σε μια ή δύο εβδομάδες για κρεβάτια στις ΜΕΘ.

Είναι η πιο μεγάλη κρίση που αντιμετωπίζει η χώρα μας τις τελευταίες δεκαετίες. Μαζί με εμάς και όλος ο κόσμος, αλλά εμάς μας ενδιαφέρει για το σπίτι μας. Να βγούμε ζωντανοί από αυτή την δοκιμασία με τις λιγότερες δυνατόν απώλειες και στην συνέχεια να προετοιμαστούμε για την μεγάλη οικονομική κρίση που ακολουθεί. Είναι δύσκολα τα πράγματα πατριώτες. Τόσο που απαιτούνται προτάσεις. Η αριστερά δεν μπόρεσε στην προηγούμενη κρίση και ο κόσμος ξέρει πλέον τι σημαίνει να αγοράζει κανείς υποσχέσεις κενές περιεχομένου, συνθήματα άνευ αντικρίσματος. Με όρους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, με ψεκασμένες θεωρίες δεν θα κερδίσουμε ούτε αυτή την παρτίδα, όπως δεν κερδίσαμε και την προηγούμενη.

Θανάσης Μαυρίδης

[email protected]