Η συνωμοσία είναι έγκλημα που δεν έχει -ακόμη- παραγραφεί

Η συνωμοσία είναι έγκλημα που δεν έχει -ακόμη- παραγραφεί

Αυτό ήταν το μεγαλύτερο σκάνδαλο από την σύσταση του ελληνικού κράτους; Μοιάζει με το μεγαλύτερο φιάσκο στην ιστορία της ανθρωπότητας. Ούτε μία δίωξη; Θα ήθελα να δω τι θα γράψουν εκείνοι οι ευφάνταστοι «δημοσιογράφοι» που ήθελαν τον Άδωνι στην φυλακή, επειδή, λέει, βρήκαν… εκατομμύρια στους τραπεζικούς λογαριασμούς της γραμματέως του. Δεν τα έγραψαν από μόνοι τους. Κάποιος τους καθοδηγούσε.

Όλο αυτό τον καιρό διαβάσαμε πολλά «αποκλειστικά» ρεπορτάζ που ήθελαν πολιτικούς να διώκονται με στοιχεία του FBI, τις ελληνικές αρχές να έχουν βρει τραπεζικούς λογαριασμούς με εκατομμύρια ευρώ στο εξωτερικό και συγκεκριμένοι πολιτικοί να οδηγούνται στον Κορυδαλλό ή στις αγροτικές φυλακές Βόλου, παρέα με τον Κουφοντίνα.

Αισθάνονται την ανάγκη να γράψουν κάτι; Ότι έπεσαν θύματα παραπληροφόρησης, ότι δεν είχαν σκοπό να πλήξουν την τιμή και την υπόληψη των θυμάτων τους. Να καταδικάσουν τους συκοφάντες που τους παρέσυραν σε αυτό το άθλιο παίγνιο.

Είναι γεγονός ότι έλαβε χώρα μια πρωτοφανή εκστρατεία λάσπης και χειραγώγησης του κοινού με κατασκευασμένες ειδήσεις. Η επιτομή των fake news. Κάποιοι καλοί συνάδελφοι ευθυγραμμίστηκαν πλήρως με εκείνους που επιχείρησαν να χρησιμοποιήσουν αυτή την υπόθεση για να πλήξουν την Νέα Δημοκρατία. Ηθελημένα ή άθελά τους συμμετείχαν σε μία συνωμοσία. Στο μεγαλύτερο φιάσκο στην ιστορία της ανθρωπότητας. Με την πένα τους Με την υπογραφή τους. Αυτοί μετέφεραν τις «αποκλειστικές πληροφορίες». Αυτοί προσπάθησαν να δημιουργήσουν κλίμα σε βάρος των ανθρώπων που σύρθηκαν στην λάσπη για να εξυπηρετηθεί η υπερπαραγωγή του κ. Τσίπρα «σκοτώνοντας τους πολιτικούς μου αντιπάλους».

Μιλάμε για μια πολιτική συνωμοσία, για την οποία οι εμπνευστές της θα λογοδοτήσουν αργά ή γρήγορα. Δεν επιχειρήθηκε μόνο η σπίλωση των πολιτικών αντιπάλων της κυβέρνησης. Όλη αυτή η αθλιότητα ήταν ένα πλήγμα σε βάρος της ίδιας της Δημοκρατίας.

Τι έχει να πει τώρα ο νυν αναπληρωτής υπουργός της Δικαιοσύνης και πρώην αρχηγός της ΕΥΠ (επί κυβερνήσεως Κώστα Καραμανλή) κ. Μίμης Παπαγγελόπουλος; Είναι αυτό το μεγαλύτερο σκάνδαλο από την σύσταση του ελληνικού κράτους; Κι αν ναι, που είναι τα στοιχεία; Που είναι τα εκατομμύρια που δήθεν πήραν οι πολιτικοί με… τροχήλατες βαλίτσες; Σε αυτού του είδους τις καταθέσεις στηρίχτηκε ο κ. Τσίπρας στις ομιλίες του στην Βουλή; Ούτε ένα στοιχείο…

Το κουβάρι αυτό θα ξετυλιχτεί. Είτε το θέλουν μερικοί είτε δεν το θέλουν. Θα τα μάθουμε όλα. Ποιοι έδωσαν τα στημένα ρεπορτάζ, ποιοι βρήκαν αυτούς τους αξιότιμους κουκουλοφόρους μάρτυρες και τι τους υποσχέθηκαν. Δεν θα υπάρξει ασυλία για όσους επιχείρησαν να ασελγήσουν σε βάρος της Δημοκρατίας.

Είναι χρέος τιμής. Όπως ακριβώς θα λέγαμε για την περίπτωση που οι έρευνες ανακάλυπταν στοιχεία που οδηγούσε στην ενοχή κάποιου. Όποιος έχει παρανομήσει θα λογοδοτήσει. Κι η συνωμοσία σε βάρος της Δημοκρατίας είναι κι αυτή έγκλημα. Το οποίο δεν έχει παραγραφεί. Θα έπρεπε να το γνωρίζουν.

Θανάσης Μαυρίδης
[email protected]