Η στοά των στοχαστών «προβλέπει» καταστροφές και ελπίζει…

Η στοά των στοχαστών «προβλέπει» καταστροφές και ελπίζει…

Εθνική Άμυνα και Οικονομία είναι έννοιες αλληλένδετες. Στην σύγχρονη εποχή μας δεν φτάνει ο ηρωισμός και μερικές σφεντόνες για να υπερασπιστεί κανείς τα πάτρια εδάφη. Ο εχθρός έχει υπερσύγχρονα και πανάκριβα όπλα. Ίσως είναι λυτρωτικό να λυπούνται για την κατάντια της χώρας εκείνοι που την προκάλεσαν, αλλά πάει πολύ να κάνουν πρόβα Εθνάρχη στον καθρέπτη, επενδύοντας σε μία νέα εθνική καταστροφή.

Το 2015 «πόνταραν» στην λύση της Οικουμενικής. Φαντάστηκαν μία Ελλάδα έξω από την Ευρωπαϊκή Ένωση που θα λάμβανε με ευγνωμοσύνη την ελεημοσύνη του Σόιμπλε για την αντιμετώπιση της «ανθρωπιστικής κρίσης», την ώρα που οι ίδιοι θα αναλάμβαναν να οδηγήσουν την χώρα κάπου! Που ακριβώς; Δεν είχε σημασία. Εκείνο που τους ένοιαζε ήταν να εξαφανίσουν πολιτικά (κι όχι μόνο) όσους μπορεί να τους θύμιζαν ότι και οι ίδιοι είχαν ένα σημαντικό μερίδιο ευθύνης στην πρόκληση αυτής της τραγωδίας. Κάπως έτσι βρέθηκε ο Ανδρέας Γεωργίου με σωρεία δικαστηρίων στην πλάτη του. Αριστερά και Δεξιά πέτυχαν την μεγάλη σύμπραξη. Όχι για να σώσουν την χώρα, αλλά για να συσκοτίσουν την αλήθεια. Για να «δολοφονήσουν» την κοινή λογική.

Τα σχέδια ανατράπηκαν με την εκλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη στην αρχηγία της Νέας Δημοκρατίας. Τώρα το έργο παίζεται και πάλι με την πρόβλεψη μιας κατάστασης εκτάκτου ανάγκης για λόγους εθνικού συμφέροντος. Επί της ουσίας μιλάνε για την κατάλυση των δημοκρατικών ελευθεριών και με αφορμή μία πιθανή εθνική καταστροφή. Περί αυτού πρόκειται. Ωμά, χωρίς περιστροφές. Πρέπει να ομολογήσουμε ότι δεν είναι η πρώτη φορά που συναντάμε κάτι ανάλογο. Κι άλλοι στο παρελθόν πίστεψαν ότι ο ελληνικός λαός θα τους φώναζε ως σωτήρες την ώρα που θα άνοιγαν οι πύλες της Κολάσεως. Ότι θα τους έδινε την απόλυτη εξουσία. Κι απόλυτη εξουσία σημαίνει συγκεκριμένα πράγματα. Για να μην κοροϊδεύουμε ο ένας τον άλλον…

Έχουμε πρόβλημα με την Τουρκία. Προφανώς! Αρκεί να διαβάσει κανείς τις δηλώσεις Τούρκων αξιωματούχων για να κατανοήσει την σοβαρότητα της κατάστασης. Η Τουρκία είναι μία ισχυρή χώρα που βρήκε την Ελλάδα σε κατάσταση αδυναμίας. Το ερώτημα δεν είναι αν η Τουρκία αρπάξει την «ευκαιρία», αλλά ποιος της την χάρισε αυτή την ευκαιρία. Ποιος κατέστησε την Ελλάδα αδύναμη.

Η καταστροφή της Σμύρνης είναι ανεξίτηλα τυπωμένη στο υποσυνείδητο των Ελλήνων. Και τότε υπήρξαν πολιτικοί που νόμισαν ότι έπρατταν το σωστό, αλλά προκάλεσαν με τις πράξεις τους μία εθνική καταστροφή. Δεν είναι ανάγκη να περάσουμε άλλη μία Σμύρνη για να βρουν το ιερό δισκοπότηρο οι αναζητητές της Στοάς των Στοχαστών.

Κάποιοι άλλοι που έχουν βιοποριστεί ως επαγγελματίες πατριώτες, σπεύδουν για άλλη μία φορά να διαλαλήσουν την πραμάτεια τους. Σενάρια κινδύνου για το μέλλον της χώρας. Σαν να προσπαθεί κανείς να πουλήσει πάγιο σε Εσκιμώους. Εκείνο που θα είχε ενδιαφέρον θα ήταν να μας αναλύσουν πως η χώρα έφτασε στην χρεοκοπία. Σίγουρα, δεν το έκανε ο Ανδρέας Γεωργίου. Αν προσπαθήσουν λίγο περισσότερο θα την βρουν την λύση…

Θανάσης Μαυρίδης
[email protected]