Η ρύθμιση Μητσοτάκη για «μπλόκο» στα πολιτικά δικαιώματα της ΧΑ

Η ρύθμιση Μητσοτάκη για «μπλόκο» στα πολιτικά δικαιώματα της ΧΑ

Πρώτη προτεραιότητα αποτελεί για τον Κυριάκο Μητσοτάκη το θέμα που προέκυψε με τα πολιτικά δικαιώματα των καταδικασθέντων μελών της Χρυσής Αυγής. Σύμφωνα με πολύ καλά πληροφορημένη πηγή, το Μέγαρο Μαξίμου έχει βάλει πολύ ψηλά στην λίστα των προσεχών κινήσεών του, την αποκατάσταση της νομιμότητας  μετά και τα όσα εξαιρετικά δυσάρεστα έφερε για την Δημοκρατία, ο ποινικός κώδικας του ΣΥΡΙΖΑ.

Παρά πάντως το κατεπείγον του θέματος, μια και ξεκάθαρος στόχος του κ. Μητσοτάκη είναι να μπλοκάρει κάθε προσπάθεια πολιτικής επαναδραστηροποίησης των μελών της εγκληματικής οργάνωσης, στην κυβέρνηση επιμένουν ότι θα λειτουργήσουν με μεγάλη ακρίβεια και κυρίως με μέθοδο, εξαιτίας της πολυπλοκότητας του ζητήματος. Μετά από εντολή λοιπόν του πρωθυπουργικού γραφείου θα υπάρξει νομοθετική ρύθμιση που θα βάζει εμπόδια στην άσκηση των πολιτικών δικαιωμάτων των χρυσαυγιτών. Η ρύθμιση αυτή όμως θα έχει τρία βασικά χαρακτηριστικά: 

- Πρώτον, δε θα γίνει άμεσα, μια και το Μέγαρο Μαξίμου έχει διαλέξει έναν άλλο δρόμο. Αρχικά να εκδοθεί η απόφαση του δικαστηρίου, στην συνέχεια να μελετηθεί και σε τρίτο επίπεδο να υπάρξει η κυβερνητική αντίδραση. Αυτό θα συμβεί γιατί όπως ξεκαθαρίσει συνομιλητής του κ. Μητσοτάκη “όλα θα πρέπει να είναι έτσι διατυπωμένα που να μην αφήνεται κανένα περιθώριο στους Χρυσαυγίτες”.  Δεδομένης λοιπόν της συγκεκριμένης τακτικής η νέα ρύθμιση δε θα πρέπει να αναμένεται πριν από τις αρχές Νοεμβρίου. 

- Δεύτερον, η λύση δε θα έρθει μέσα από τον ποινικό κώδικα αλλά  από την εκλογική νομοθεσία. Θα πρόκειται για μία στοχευμένη ρύθμιση που θα “κουμπώνει” πιθανότατα σε πρόσωπα και  δε θα αφορά ομάδες. 

- Ο όποιος έλεγχος της νέας περιβάλλοντος που θα διαμορφωθεί μετά από την παρέμβαση της κυβέρνησης θα ανήκει στη δικαστική εξουσία. 

Σε κάθε περίπτωση πάντως στην κυβέρνηση βλέπουν ότι η υπόθεση με τον ποινικό κώδικα σε σχέση με την Χρυσή Αυγή εκθέτει ανεπανόρθωτα τον κ. Τσίπρα. 

“Οι Έλληνες θυμούνται τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ μαζί με τους χρυσαυγίτες στις πλατείες των αγανακτισμένων, τους θυμούνται να ψηφίζουν μαζί στη Βουλή. Θυμούνται τον Νίκο Βούτση να λέει ότι «δεν υπάρχουν μη ευπρόσδεκτες ψήφοι» και να καταγγέλλει «μεθόδευση για να τεθεί εκτός νόμου η Χρυσή Αυγή» με τον τότε βουλευτή  της ΧΑ να συμφωνεί” λέει στο liberal.gr γαλάζιο στέλεχος. 

Σε όλους όσοι μάλιστα επιμένουν να κατηγορούν το κυβερνών κόμμα για την στάση του απέναντι στην Χρυσή Αυγή, οι ίδιες πηγές υπενθυμίζουν ότι η κυβέρνηση της ΝΔ με Πρωθυπουργό τον Αντώνη Σαμαρά έκανε όλες τις ενέργειες ώστε να παραπεμφθεί στη Δικαιοσύνη η Χρυσή Αυγή και ότι  επί κυβέρνησης ΝΔ με Πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη οι χρυσαυγίτες καταδικάστηκαν από την ανεξάρτητη Δικαιοσύνη, ύστερα από τεσσεράμισι χρόνια κωλυσιεργίας.