Η χρήσιμη γλώσσα της Ματίνας Παγώνη

Ακόμη κι αν η αναφορά της προέδρου των Νοσοκομειακών γιατρών για τη «νύχτα του Αγίου Βαρθολομαίου» στο νοσοκομείο Γεννηματά είχε το σπέρμα της υπερβολής που επιβάλλει μια «καλή» τηλεοπτική παρουσία, κακώς διορθώθηκε αρμοδίως.

Είναι χρηστικότερο να λάβει το μήνυμα ο γενικός πληθυσμό ότι όποιος νοσήσει πλέον με κορονοϊό, κινδυνεύει να βρεθεί σε ένα ράντζο στο διάδρομο ενός νοσοκομείου με την ελάχιστη ιατρική και νοσηλευτική βοήθεια, από τη διαχείριση εντυπώσεων σχετικά με τη λειτουργία ενός μεγάλου νοσοκομείου που υφίσταται ασφυκτική πίεση και δουλεύει στο κόκκινο μήνες ολόκληρους.

Οι προειδοποιήσεις για επικείμενες «νύχτες Αγίου Βαρθολομαίου» είναι ίσως η μόνη αποτελεσματική «καμπάνια» που μπορεί να υπάρξει με αποδέκτες  ανεμβολίαστους και εμβολιασμένους που αισθάνονται απελεύθεροι και σίγουροι.

Η  Ματίνα Παγώνη προσφέρει υπηρεσία και κακώς τη διόρθωσαν επί του πεδίου της ακρίβειας των στοιχείων, των αριθμών και της στατιστικής. Η απήχηση των δεδομένων στο τμήμα των πολιτών που παραμένουν ανεμβολίαστοι, είναι  αποδεδειγμένα περιορισμένη και η χρήση τους εντελώς αλά καρτ.

Δυστυχώς, μεγαλύτερη πειθώ από το φόβο δεν υπάρχει.

Στην Ιταλία το υψηλό ποσοστό εμβολιασμού  δεν προέκυψε μόνο από την αποφασιστική στάση της κυβέρνησης Ντράγκι και την επιβολή υποχρεωτικότητας σε μεγάλες ομάδες του πληθυσμού. Η σοκαριστική ανάκληση όσων συνέβησαν στο Μπέργκαμο με τις τραγωδίες, στα νοσοκομεία τις φάλαγγες του θανάτου και τις τραγικές μαρτυρίες των γιατρών οδήγησε μαζικά τους Ιταλούς στα εμβολιαστικά κέντρα.

Στην Πορτογαλία ο «ήρωας» αντιναύαρχος επικεφαλής του, εντυπωσιακού εμβολιαστικού προγράμματος, μίλαγε στους συμπατριώτες του διαρκώς για τον «πόλεμο» που εξελίσσεται και το θανατικό που σάρωσε τη χώρα τους.

Έστω πως στο νοσοκομείο «Γεννηματάς» το βράδυ της Κυριακής δεν μεταφέρθηκαν δανεικά ράντζα από το «Σωτηρία» όπως είπε η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ. Μεταφέρθηκαν όμως δεκάδες άνθρωποι ανεμβολίαστοι μεταξύ 25- 45 ετών βαριά περιστατικά που χρειάστηκε να διασωληνωθούν. Το ίδιο και στα υπόλοιπα νοσοκομεία της χώρας. Κι αυτό δεν θα σταματήσει καθώς τα προβλεπτικά μοντέλα είναι δυσοίωνα.

Για τις νύχτες και τις μέρες στα νοσοκομεία  πρέπει να μιλήσουν  ξανά γιατροί, το νοσηλευτικό προσωπικό. Με τη γλώσσα της Μ.Παγώνη: «Ποια Χριστούγεννα; Ο καθένας να προσπαθήσει να διαφυλάξει την οικογένειά του, να πάρει μέτρα προστασίας για να μη βρεθεί σε ράντζο».