Η επέλαση των φιλελεύθερων νέων

Η επέλαση των φιλελεύθερων νέων

Κινητικότητα παρατηρείται στον εν Ελλάδι φιλελεύθερο χώρο. Ως γνωστόν στην χώρα μας δεν υπάρχει κάποιο μεγάλο φιλελεύθερο κόμμα, όπως συμβαίνει στην υπόλοιπη Ευρώπη. Τις τελευταίες δύο δεκαετίες χάθηκαν πολλές ευκαιρίες για την δημιουργία μιας καθαρά φιλελεύθερης πολιτικής οντότητας η οποία θα είχε τις προϋποθέσεις να καταστεί μια υπολογίσιμη πολιτικά δύναμη.

Σήμερα, δέκα χρόνια μετά την κρίση που περάσαμε, οι φιλελεύθεροι, έχοντας επιβιώσει από τον πόλεμο που τους είχαν κηρύξει διάφοροι κύκλοι δυσφημώντας το όνομά τους, κάνουν μια δυναμική προσπάθεια ανασυγκρότησης του κεντρώου φιλελεύθερου χώρου.

Το αξιοσημείωτο είναι ότι η προσπάθεια αυτή γίνεται από νέους ανθρώπους, οι οποίοι πιστεύουν ότι οι αρχές του φιλελευθερισμού είναι αυτές που θα βοηθήσουν την χώρα μας να πάει μπροστά.

Έτσι, στις 21 Μαρτίου θα πραγματοποιηθεί το πρώτο Συνέδριο των Ελεύθερων Νέων (Young Liberals Greece), ενώ στις 22 Μαρτίου θα λάβει χώρα στην Αθήνα η δεύτερη Συνδιάσκεψη της Φιλελεύθερης Νεολαίας όπου ανεξάρτητες προσωπικότητες του φιλελεύθερου χώρου θα συναντηθούν ξανά, μετά από περίπου έξι χρόνια, ώστε να συζητήσουν για την ατζέντα πέρα από το 2021.

Την προσπάθεια αυτή παρακολουθούν και εκπρόσωποι άλλων πολιτικών οικογενειών αναγνωρίζοντας με τον τρόπο αυτόν την ύπαρξη μιας φιλελεύθερης νεολαίας η οποία δεν εντάσσεται – όπως μερικοί νομίζουν – σε κάποιο από τα μεγάλα πολιτικά κόμματα. Η προσπάθεια αυτή καθίσταται δυνατή χάρης της ουσιαστικής συνδρομής του φιλελεύθερου ιδρύματος Friedrich Naumann.

Το γεγονός αυτό αποτελεί μια μοναδική ευκαιρία για τους νέους οι οποίοι αισθάνονται φιλελεύθεροι, Ευρωπαίοι, πατριώτες και δημοκράτες να βρουν ένα σπίτι στην πολύ μεγαλύτερη απ΄όσο φαντάζονται μερικοί φιλελεύθερη οικογένεια.

Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να κάνουν αίτηση έτσι ώστε να συμμετάσχουν στην Συνδιάσκεψη.

Η επιτυχία του Συνεδρίου, καθώς και της Συνδιάσκεψης θα παίξουν και καθοριστικό ρόλο στην πορεία του φιλελεύθερου κινήματος στην χώρα μας. Γι? αυτό οι φιλελεύθεροι νέοι καλούνται να συμμετέχουν ή να παρακολουθήσουν την Συνδιάσκεψη αυτή.

Η αίτηση συμμετοχής στην 2η Συνδιάσκεψη Φιλελεύθερης Νεολαίας εδώ