Η ανοησία περί «ακροδεξιάς στροφής» της Νέας Δημοκρατίας

Η ανοησία περί «ακροδεξιάς στροφής» της Νέας Δημοκρατίας

Του Σάκη Μουμτζή

Την άποψη πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε ακροδεξιά στροφή την διακινούν τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, τα παπαγαλάκια του, επίσημα και ανεπίσημα, καθώς και οι Συριζαίοι με πολιτικά. Από κοντά τους και οι παλαίμαχοι της πάλαι ποτέ ανανεωτικής Αριστεράς, που ζητούν, ουσιαστικά, από τον Κ. Μητσοτάκη να πάψει να ηγείται του χώρου της Κεντροδεξιάς και να προσχωρήσει στον δικό τους πολιτικό χώρο, αυτόν της σοσιαλ-θολής Αριστεράς. Βέβαια, αυτοί οι άνθρωποι ουδέποτε επρόκειτο να ψηφίσουν την Νέα Δημοκρατία. Απλώς συντάσσονται—θέλω να πιστεύω συγκυριακά—με την επιχειρηματολογία του ΣΥΡΙΖΑ.

Αλλά είναι έτσι τα πράγματα; Όντως, ο Κ.Μητσοτάκης έκανε ακροδεξιά στροφή; Και ο Αχιλλέας Καραμανλής; Και η Ντ.Μπακογιάννη; και ο Κ.Χατζηδάκης; όλους αυτούς είναι δυνατόν να τους παρέσυρε ο Αδωνις Γεωργιάδης; Έχει τέτοιες ικανότητες; (Ο Άδωνις θα πρέπει να ευχαριστήσει τους Συριζαίους για την προβολή που του κάνουν).

Η Νέα Δημοκρατία είναι ένα μεγάλο, πατριωτικό κόμμα. Είναι ένα μαζικό κόμμα που αφουγκράζεται τα αιτήματα και τις απαιτήσεις των πολιτών που εκπροσωπεί και γι΄αυτό είναι κόμμα εξουσίας και όχι ένα γκρουπούσκολο μερικών διανοουμένων της κακιάς ώρας. Δεν έιναι ένα ξεχειλωμένο κόμμα, όπου χωρούν οι πάντες.

Η ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας δεν έχει το σύνδρομο της «φωτισμένης πρωτοπορείας», ούτε μιαν ελιτιστική αντίληψη για την πολιτική. Και κυρίως δεν περιφρονεί τον απλό πολίτη. Αυτόν που οι illuminati της Αριστεράς αποκαλούν πόπολο. Γι΄αυτό και έχει χαράξει μια στρατηγική πάνω στα εθνικά θέματα, με βάση τις πατριωτικές αρχές της παράταξης και την βούληση της βάσης του κόμματος.

Κανένα στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας δεν ταξίδεψε το 1994 στα Σκόπια, για να διαμαρτυρηθεί για τον εμπάργκο που επέβαλε η κυβέρνηση της δικής του πατρίδας. Κανένας βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας δεν προσέφυγε σε διεθνείς οργανισμούς σε βάρος της χώρας του και υπέρ της σλαβόφωνης μειονότητας.

Τέλος, κανένα στέλεχος της ΟΝΝΕΔ δεν διαδήλωσε στα Σκόπια μαζί με τους Σκοπιανούς εθνικιστές το 2008, υπέρ της ονομασίας σκέτα «Μακεδονία» για την γείτονα χώρα. Όλα αυτά όμως τα έπραξαν στελέχη του Συνασπισμού της Αριστεράς και στην συνέχεια του ΣΥΡΙΖΑ. Είναι καταγεγραμμένα και υπάρχουν και τα σχετικά φωτογραφικά πειστήρια.

Όποιος περιμένει τέτοιες συμπεριφορές από την Νέα Δημοκρατία, απευθύνεται σε λάθος κόμμα. Και όποιος χαρακτηρίζει την απουσία παρόμοιων πολιτικών ακροδεξιά στροφή, κινείται σε άλλο μήκος κύματος από την συντριπτική πλειοψηφία του Ελληνικού λαού.

Ο Ελληνικός λαός έχει αποδείξει, σε οριζόντια διακομματική στρωμάτωση, πως θέλει μιαν ηγεσία που να υπερασπίζεται τα συμφέροντα της δικής του πατρίδας και όχι των γειτόνων. Να ακολουθεί την εθνική γραμμή που εκφράζει την συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών. Και αυτό προσπαθεί να πράξει όλο το στελεχικό δυναμικό της Νέας Δημοκρατίας με μια επίδειξη πρωτοφανούς ενότητας. Δεν είναι διατεθειμένα τα στελέχη και η ηγεσία αυτής της παράταξης να χαρίσουν τον πατριωτισμό στην άκρα Δεξιά. Η υπεράσπιση της σημαίας, των συνόρων και κυρίως της Ιστορικής μνήμης της πατρίδας μας ανήκει, κυρίως, στο μεγαλύτερο και ιστορικότερο κόμμα της Ελλάδος.

Οσοι ψάχνουν διεθνισμούς, κατάργηση συνόρων και εθνικούς αυτοπροσδιορισμούς, ας πάνε παρακάτω. Ο Κ.Μητσοτάκης, ο Α.Σαμαράς, ο Κ.Καραμανλής, ποτέ δεν θα έλεγαν, χαμογελώντας ηλιθιοδώς, πως «αφήσαμε τους Σκοπιανούς να διαλέξουν το όνομα τους». Αυτό το απέδειξαν με την στάση τους.

Κάτι που κανένας Αριστερός δεν μπορεί να το κατανοήσει. Και γι΄αυτό είναι Αριστερός!