Φιλελεύθερος, μία βαθιά ταξική εφημερίδα

Φιλελεύθερος, μία βαθιά ταξική εφημερίδα

Στις 20 Νοεμβρίου θα βρείτε στα περίπτερα τον Φιλελεύθερο. Δεν θα σας πω ότι θα είναι μία εφημερίδα που θα υπηρετήσει την Δημοκρατία, την  Ελευθεροτυπία, την αλήθεια! Όλοι αυτά σας λένε. Θα είμαι ειλικρινής, όπως πάντα! Θα είναι μια ταξική εφημερίδα! Θα είναι η εφημερίδα της μεσαίας τάξης και θα υποστηρίζει τα συμφέροντά της.

Η μεσαία τάξη δέχεται τα τελευταία χρόνια μία επίθεση διαρκείας. Η διάλυση της μεσαίας τάξης είναι μία συνταγή καταστροφής που οδηγεί τον λαό στην φτωχοποίηση και την πατρίδα σε κινδύνους. Οι δανειστές ενδιαφέρονται μόνο για τα λεφτά τους, ενώ η Αριστερά έβλεπε πάντα στο πρόσωπο του επιχειρηματία, του ελεύθερου επαγγελματία, του αγρότη, του επενδυτή, τον «εχθρό» που θα έπρεπε να εξαφανίσει.

Αφήνουμε τους άλλους να υπερασπιστούν τον ΣΥΡΙΖΑ, την προοπτική της συναίνεσης, το κράτος. Έτσι είναι ο Τύπος. Τα Μέσα Ενημέρωσης κάτι υπερασπίζονται, κάτι εκφράζουν. Εμείς σας το λέμε ξεκάθαρα, από την πρώτη στιγμή! Θα είμαστε δίπλα σε κάθε φιλελεύθερη φωνή. Θα υπερασπιζόμαστε την φιλελεύθερη προοπτική της χώρας, την μόνη πραγματικά βιώσιμη προοπτική. Η οικονομική και πνευματική ανάταση της Ελλάδας περνάει μέσα από την ανασυγκρότηση και ενδυνάμωση της μεσαίας τάξης.

Ο Φιλελεύθερος θα είναι η εφημερίδα της αγοράς. Αλλά φιλελεύθερος δεν είναι εκείνος που δέχεται τον φιλελευθερισμό μόνο ως προς τα της αγοράς.   Φιλελεύθερος σημαίνει  «να υψώνεις το ανάστημά σου, όχι μόνο για τη δική σου ελευθερία, αλλά και για την ελευθερία άλλων ανθρώπων». Αυτό θα είναι και το κείμενο που θα συνοδεύει τον τίτλο στην πρώτη μας σελίδα.

Ρωτάνε πολλοί για ποιόν λόγο προχωράμε στην έκδοση εφημερίδας, από την στιγμή που το διαδίκτυο κερδίζει διαρκώς έδαφος. Η απάντηση είναι σχετικά απλή! Επειδή θέλουμε να είμαστε ανεξάρτητοι. Οι ιστοσελίδες εξαρτώνται 100% από την διαφήμιση. Οι εφημερίδες από την στήριξη των αναγνωστών τους στο περίπτερο. Ο Φιλελεύθερος θα είναι στα περίπτερα στις 20 Νοεμβρίου. Θα επιβιώσουμε μόνο αν εσείς το επιλέξετε. Η προσπάθεια είναι δική μας, μιας ομάδας επαγγελματιών δημοσιογράφων. Η απόφαση, όμως, είναι δική σας. Εσείς θα αποφασίσετε αν θα υπάρχει μία φιλελεύθερη φωνή στον ελληνικό Τύπο ή όχι…

Ο Φιλελεύθερος θα είναι καθημερινός. Είναι μία τίμια προσπάθεια, όπως τίμια προσπάθεια ήταν και το liberal.gr. Δεν έχουμε από πίσω μας εκατομμύρια και μεγιστάνες. Δεν το θελήσαμε. Δεν είναι αυτός ο δικός μας δρόμος. Μέχρι τις 20 Νοεμβρίου θα πούμε κι άλλα. Όρεξη να έχουμε για να μιλάμε. Και να έχουμε την υγειά μας.

Θανάσης Μαυρίδης

[email protected]