Drama Queens

Όποια ώρα ή στιγμή να μπούμε στο Twitter το οποίο χρησιμοποιούμε κυρίως για πολιτικό σχολιασμό, ο αλγόριθμός του θα μας εμφανίσει αμέσως κάποια δραματική δήλωση κορυφαίου στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ. «Συνταγματική εκτροπή», «Εργασιακός Μεσαίωνας», «Χούντα», «Τσιμέντωμα της Ακρόπολης» (αυτοί που γράφουν για «τσιμέντωμα» φαίνεται ότι δεν έχουν ακόμα πληροφορηθεί ότι η Ακρόπολη γκρεμίστηκε και μάλιστα με ένα κομπρεσέρ…). 

Επιθετικοί προσδιορισμοί στον υπερθετικό βαθμό, εμπρηστικοί τόνοι, υστερία μέχρι λιποθυμίας. Αυτή είναι η συνταγή που ακολουθούν εδώ και μήνες στον ΣΥΡΙΖΑ και δεν τους προβληματίζει ότι δεν δείχνουν να «τσιμπάνε» στις δημοσκοπήσεις.

Το ΣΥΡΙΖΑίικο «παράλληλο σύμπαν» υπάρχει και δεν είναι άλλο από το echo-chamber των κομματικών στελεχών και πιστών φίλων. Ο ΣΥΡΙΖΑ παράγει περιεχόμενο για να το καταναλώσουν οι ίδιοι οι οπαδοί του. Μόνο που αυτοί δεν φτάνουν για να επανέλθει το κόμμα τους στην εξουσία.

Θα ήταν χρήσιμο για τον κ.Τσίπρα αν είχε την ευκαιρία να εμβολιαστεί ως απλός πολίτης (δεν φταίει, βέβαια, αυτός που εμβολιάστηκε από την αρχή για να δώσει το καλό παράδειγμα).

Κατά τη διαδικασία του κλεισίματος του ραντεβού και μετά στο ίδιο το εμβολιαστικό κέντρο, θα καταλάβαινε γιατί όσο και να τσιρίζουν τα στελέχη του για «συνταγματικές εκτροπές» και όποια άλλη απιθανότητα τους κατεβαίνει κάθε φορά από το κεφάλι, οι πολίτες δεν ασχολούνται καθόλου μαζί τους. Ούτε με τη Νέα Δημοκρατία ασχολούνται όταν αυτή τσιρίζει αλλά η Νέα Δημοκρατία είναι στην κυβέρνηση. Το μόνο που ενδιαφέρει τους πολίτες, το μόνο που παρατηρούν και κρίνουν είναι τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τους υπουργούς, αυτούς δηλαδή που είναι υπεύθυνοι για την καθημερινότητά τους. Μόνο ο Μητσοτάκης και οι υπουργοί του μετράνε για τους πολίτες, αυτούς παρατηρούν, αυτούς κρίνουν.

Οι πολίτες ξέρουν ότι δεν πάνε πάντα όλα καλά ότι γίνονται λάθη ότι κάποιοι υπουργοί είναι εντελώς ανίκανοι. Όμως, η καθημερινότητά μας είναι ευκολότερη από πριν. Μπορεί ο κ.Τσίπρας που διαθέτει προσωπικές γραμματείες και βοηθούς (όπως όλοι οι πολιτικοί αρχηγοί και οι βουλευτές, δεν τον επικρίνουμε γι αυτό) να έχει ξεχάσει πως είναι να περιμένεις στην ουρά για ένα απλό πιστοποιητικό. Να τον πληροφορήσουμε ότι πλέον κοντεύουμε να το ξεχάσουμε κι εμείς χάρις στις εφαρμογές της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης.

Στο υπαρξιακών διαστάσεων ζήτημα της πανδημίας, στο θέμα του εμβολιασμού που θα «ξεκλειδώσει» την έξοδο προς το μέλλον η Ελλάδα τα πηγαίνει υποδειγματικά. Στα εμβολιαστικά κέντρα οι παλαιότεροι θυμόμαστε το αίσθημα που είχαμε τους πρώτους μήνες της λειτουργίας του ΜΕΤΡΟ. 

Στα εμβολιαστικά κέντρα αποκτάται με τρόπο βιωματικό η εμπειρία ότι αυτή η κυβέρνηση δεν συγκρίνεται καν με την προηγούμενη. Τόσο απλά είναι τα πράγματα.

Κι όλα τα παραπάνω, τα στοιχειώδη, στον ΣΥΡΙΖΑ αντί να τα δουν, να τα κατανοήσουν και να σκεφτούν πως θα πορευτούν μέσα στην πραγματικότητα, έχουν οχυρωθεί στο παράλληλο σύμπαν τους όπου το Σύνταγμα εκτρέπεται, η δουλειά γίνεται δουλεία και η Ακρόπολη κατεδαφίζεται με ένα κομπρεσέρ. Τι να πεις.