Δειλοί

Δειλοί

Της Βίβιαν Ευθυμιοπούλου

Είμαστε πρόθυμοι να βάλουμε το χέρι μας στη φωτιά, ακόμα και να καταθέσουμε ενόρκως ότι στη συντριπτική τους πλειοψηφία, όσοι χρησιμοποιούν τις λέξεις «λαθρομετανάστης» και «λαθροεισβολέας» δεν είναι ούτε ακροδεξιοί ούτε φασίστες. 

Δειλοί είναι οι άνθρωποι και πλήρως υποταγμένοι στις επιταγές της πολιτικής ορθότητας που επιζητά έναν κόσμο ουδέτερο, ασφαλή, όπου οι λέξεις και τα φορτία τους δεν θα προσβάλλουν ποτέ κανένα γιατί θα είναι κενές νοήματος.

Ενώ χρησιμοποιούν λέξεις που εισήγαγε η Χρυσή Αυγή οι δειλοί αυτοί συμπολίτες μας θέλουν να το κάνουν χωρίς να κινδυνεύουν να χαρακτηριστούν Χρυσαυγίτες. Ας μην ανησυχούν. Τουλάχιστον εμείς δεσμευόμαστε ότι θα απέχουμε από αυτούς τους χαρακτηρισμούς.

Αυτό όμως που έχουμε την υποχρέωση να σχολιάσουμε είναι όσα ζητούν από την κυβέρνηση να κάνει όσοι περιγράφουν  το μεταναστευτικό ρεύμα ως «λαθροεισβολή».

Γιατί ακόμα κι αν εμείς δεχτούμε ότι δεν υπάρχουν λέξεις «φιλελεύθερες» ή «ακροδεξιές», «κόκκινες» ή «μαύρες» οι λέξεις θα ορίζουν πάντα αυτό που περιγράφουν και ο τρόπος που επιλέγουμε να περιγράψουμε ένα γεγονός συνεπάγεται αυτόματα και την άποψή μας για το πώς αυτό πρέπει να αντιμετωπιστεί.

Αν σήμερα είμαστε μάρτυρες μιας εισβολής, τότε η κυβέρνηση τι παριστάνει και δεν αμύνεται της χώρας;

Αν το μεταναστευτικό ρεύμα είναι «λαθροεισβολή», τότε η κυβέρνηση της χώρας διαπράττει προδοσία που δεν έχει στείλει ακόμα τον στρατό να απωθήσει τους εισβολείς που επιβουλεύονται την εδαφική ακεραιότητα της πατρίδας μας και την ίδια μας την ελευθερία.

Αν κάποιοι βλέπουν τους μετανάστες ως εισβολείς γιατί δεν προτείνουν ανοιχτά την απώθηση και τη φυσική τους εξόντωση από τον ελληνικό στρατό; 

Τι φοβούνται; Αφού ισχυρίζονται ότι αρνούνται να υποταχθούν στην πολιτική ορθότητα, γιατί δεν μιλάνε ανοιχτά;

Αν ήμασταν καχύποπτοι θα πιστεύαμε ότι όσοι κάνουν λόγο για λαθροεισβολείς θέλουν ακριβώς να υπαινιχθούν την ανεπάρκεια της κυβέρνησης και το έλλειμμα πατριωτισμού του Κυριάκου Μητσοτάκη προσωπικά.

Χρησιμοποιούν τη λέξη «λαθροεισβολή» για να κάνουν εσωκομματική αντιπολίτευση στον Μητσοτάκη με αφορμή το προσφυγικό.

Ακόμα κι αν είναι έτσι τους καλούμε να το δηλώσουν ανοιχτά. Η Νέα Δημοκρατία είναι ένα κόμμα που έχει αποδειχθεί ανθεκτικό ακριβώς επειδή επιτρέπει τον ελεύθερο διάλογο, ο δε Κυριάκος Μητσοτάκης αν κάτι ανέχεται είναι η διαφωνία. 

Ας μιλήσουν λοιπόν ανοιχτά. Ας εκφράσουν το φόβο τους, τις ενστάσεις τους κι αν αντέχουν ας εκστομίσουν το αποτρόπαιο: να εξοντώσουμε τους «εισβολείς» στην πατρίδα μας. Αλλιώς, ας σωπάσουν άμεσα, τώρα κι ας συστρατευθούν στον αγώνα για να αντιμετωπίσουμε ενωμένοι αυτή την εθνική πρόκληση.