7ος χρόνος, ημέρα 2062η
Πέμπτη, 24 Ιουνίου 2021

Εν αναμονή αλλαγής στάσης της Βρετανίας : Αυξάνονται οι απευθείας πτήσεις προς Ελλάδα με προσφορές από... 15 λίρες

Αυξάνονται οι απευθείας πτήσεις προς Ελλάδα με προσφορές από... 15 λίρες

Παρά το γεγονός πως η χώρα μας βρίσκεται στην «πορτοκαλί» ζώνη για τον Μπόρις Τζόνσον οι αεροπορικές «ψηφίζουν» Ελλάδα με προσφορές από…15 λίρες Αγγλίας. Την ίδια στιγμή πληθαίνουν οι αεροπορικές εταιρείες που εγκαινιάζουν απευθείας πτήσεις προς την Ελλάδα με φόντο το ελληνικό καλοκαίρι και την προτίμηση των τουριστών για τη χώρα μας.

Στη Βρετανία οι αεροπορικές κάνουν προσφορές για ταξίδι στην Ελλάδα από…15 λίρες! Η Ryanair έχει σε προσφορά τους εξής ελληνικούς προορισμούς:

  • Aθήνα- Λονδίνο από 14,99 λίρες
  • Αθήνα-Χανιά από 18,59 λίρες
  • Λονδίνο-Καλαμάτα από 14,99 λίρες
  • Λονδίνο-Κεφαλονιά από 16,99 λίρες
  • Λονδίνο-Κέρκυρα από 16,99 λίρες
  • Λονδίνο-Πρέβεζα από 15 λίρες

Στη μάχη των προσφορών έχει πέσει και η Easy Jet, η οποία μάλιστα σε ανακοίνωσή της τονίζει πως τα ταξίδια σε προορισμούς  πορτοκαλί είναι νόμιμα. H αεροπορική είναι ανοιχτή σε κρατήσεις έως και τον Σεπτέμβριο του 2022 με καλοκαιρινές χαμηλές προσφορές.  Ειδικότερα για μετάβαση από το Λονδίνο προς την Ελλάδα έχει τις εξής προσφορές:

  • Aθήνα-Λονδίνο από 63 λίρες
  • Αθήνα-Κρήτη από 70 λίρες

Αυξάνονται οι απευθείας πτήσεις στη χώρα μας

Την ίδια στιγμή αεροπορικές εταιρείες δίνουν «ψήφο εμπιστοσύνης» στη χώρα μας και αυξάνουν τις απευθείας πτήσεις τους. Πρόσφατα η American Airlines εγκαινίασε τρεις νέες καθημερινές απευθείας πτήσεις  από ΗΠΑ προς τη χώρα μας για την καλοκαιρινή περίοδο, ενώ και η Delta Airlines προβλέπει τρεις απευθείας πτήσεις προς τη χώρα μας.

Περνώντας στην Σκανδιναβία η Norwegian προβλέπει και αυτή τρεις απευθείας καθημερινές πτήσεις από Όσλο προς την Αθήνα. Σημειώνεται πως σύμφωνα με πληροφορίες η κίνηση στα αεροδρόμια της χώρας έχει αυξηθεί, με τον κύριο όγκο της επιβατικής κίνησης να αναμένεται να διακινηθεί από τα τέλη Ιουνίου και ύστερα. Στα περιφερειακά αεροδρόμια η επιβατική κίνηση τον Απρίλιο ήταν 162.000 επιβάτες, όταν στην αντίστοιχη περυσινή περίοδο η κίνηση ήταν 10.097 επιβάτες.

Οι πληρότητες στις πτήσεις είναι έως 40%, ενώ σε σχέση με το 2019 η επιβατική κίνηση τον Απρίλιο ήταν στο -85% και τον Μάιο εκτιμάται πως θα κλείσει στο -80%. Πηγές της αγοράς εκτιμούν ωστόσο πως το 40% της επιβατικής κίνησης του 2019 αποτελεί ένα εφικτό σενάριο, όταν ανοίξουν οι αγορές της Βρετανίας και της Γερμανίας.

Βρετανία: Ελληνικά νησιά εντάσσονται στην «πράσινη λίστα» ταξιδιωτικών προορισμών

Εντωμεταξύ στην πράσινη λίστα αναμένεται να μπουν ελληνικά νησιά όπως η Ρόδος, η Κρήτη, η Ζάκυνθος και η Κως αναφέρουν πληροφορίες της εφημερίδας Daily Telegraph, σύμφωνα με την ΕΡΤ, διαχωρίζοντας την ηπειρωτική Ελλάδα από τη νησιωτική.

Ο υπουργός μεταφορών Ρόμπερτς Κουρτς, πριν λίγες μέρες, δήλωσε στους βουλευτές ότι η κυβέρνηση θα ακολουθήσει μια τέτοια προσέγγιση «όπου είναι δυνατόν» καθώς προετοιμάζεται να αποκαλύψει την επόμενη λίστα προορισμών που θα μπορούσαν να προστεθούν στον πράσινο κατάλογο χωρίς καραντίνα στις αρχές του επόμενου μήνα, στις 7 Ιουνίου.

Αυτό θα σήμαινε ότι τα νησιά των Καναρίων, των Βαλεαρίδων και τα Ελληνικά  θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν πράσινα, χωριστά από την Ισπανία και την Ελλάδα, ενώ ανοίγει επίσης το δρόμο για άλλα νησιά της Καραϊβικής και της Μεσογείου να κηρυχθούν «ανοιχτά», χωρίς περιορισμούς για τους τουρίστες του Ηνωμένου Βασιλείου.

Εντούτοις αναστάτωση σε χιλιάδες Βρετανούς έφερε  η «σιωπηλή» απαγόρευση της κυβέρνησης να μην μετακινηθούν σε οκτώ περιοχές της χώρας που παρουσιάζουν αύξηση κρουσμάτων εξαιτίας της ινδικής μετάλλαξης. Οι αντιδράσεις που προκλήθηκαν ήταν τέτοιες που η κυβέρνηση «απέσυρε» τις νέες οδηγίες συστήνοντας στους πολίτες να είναι προσεκτικοί όταν μετακινούνται σε περιοχές όπως στο Μπόλτον στο Μάντσεστερ, στο Λέστερ και στον δήμο Χόνσλοου στο Λονδίνο .