Σεβασμός στη διαφορετικότητα και ίσες ευκαιρίες, καταλύτες για μία σύγχρονη κοινωνία

Σεβασμός στη διαφορετικότητα και ίσες ευκαιρίες, καταλύτες για μία σύγχρονη κοινωνία

Η συμπερίληψη όλων των ανθρώπων χωρίς αποκλεισμούς, οι ίσες ευκαιρίες και ο σεβασμός στη διαφορετικότητα κάθε ανθρώπου στο εργασιακό περιβάλλον αποτελούν αναγκαιότητα στη σύγχρονη προσέγγιση των επιχειρήσεων που επιθυμούν να εξελίσσονται, να προοδεύουν, να αναπτύσσονται βιώσιμα και να καινοτομούν. Σε μία εποχή επαναπροσδιορισμού στο ευρύτερο κοινωνικό και επιχειρηματικό γίγνεσθαι είναι πιο ώριμες οι συνθήκες ώστε να ενθαρρύνουμε πρωτοβουλίες και να προχωρήσουμε σε τομές για την εξάλειψη διαχρονικών στερεοτύπων και προκαταλήψεων, σε θέματα ισότητας και ίσων ευκαιριών.

Η AbbVie αποδεικνύοντας, εμπράκτως, την προσήλωσή της στην ειλικρινή εφαρμογή της Διαφορετικότητας με σεβασμό, χωρίς διακρίσεις που αφορούν στο φύλο, στην ταυτότητα φύλου, στον σεξουαλικό προσανατολισμό, στο χρώμα του δέρματος, στην ηλικία, στην εθνικότητα ή οποιασδήποτε μορφής αναπηρίας, ανήκει πλέον στην οικογένεια των εταιρειών που έχουν υπογράψει τη Χάρτα Διαφορετικότητας, μία πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, του ΚΕΑΝ - Κύτταρο Εναλλακτικών Αναζητήσεων Νέων και του Diversity Charter Greece.

Αν και ο σεβασμός και οι ίσες ευκαιρίες πρέπει να θεωρούνται αυτονόητα στην εποχή μας είναι αναμφισβήτητο ότι, ακόμα, υφίστανται πολλές διακρίσεις και ειδικά σε ό,τι αφορά στις έμφυλες διακρίσεις. Είναι σημαντικό να κατανοήσουμε, όλοι, τη δύναμη που κρύβει η αναγνώριση και η κατανόηση των διαφορών μας καθώς αυτές είναι που μας εμπνέουν, μας εξελίσσουν και μας ωριμάζουν.

Τα τελευταία χρόνια, ενώ παρατηρείται πρόοδος μεταξύ της ισότητας των φύλων, ειδικά στην αγορά εργασίας, δεν βρισκόμαστε ακόμα στο επιθυμητό σημείο, ώστε να έχουμε εξαλείψει το χάσμα αυτό. Στην Ελλάδα δε, το χάσμα, όπως δείχνουν σχετικές έρευνες φαίνεται να είναι ακόμα μεγαλύτερο απ’ ότι στις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες.

Ανισορροπία παρατηρείται σε κορυφαίες θέσεις ευθύνης και εξουσίας στην πολιτική, στη δημόσια διοίκηση και στον ευρύτερο επαγγελματικό τομέα όπου οι άνδρες υπερτερούν σε ποσοστό, σε σχέση με τις γυναίκες. Αυτό είναι μία αντίφαση, καθώς έρευνες αποδεικνύουν ότι η ευημερία και η ανάπτυξη των επιχειρήσεων συνδέεται άρρηκτα με την ισότητα και την ίση πρόσβαση μεταξύ ανδρών και γυναικών, στο εργασιακό περιβάλλον.

Είναι αποδεδειγμένο ότι οι γυναίκες είναι θετική δύναμη γιατί διακρίνονται από αρετές όπως την ενσυναίσθηση, τη συνεργασία, την αφοσίωση, την ανθεκτικότητα, τη φροντίδα, αλλά και από αξιοζήλευτα ηγετικά χαρακτηριστικά όπως την τήρηση ξεκάθαρων δομών συνεργασίας και επικοινωνίας μεταξύ της ομάδας, τους επιδέξιους χειρισμούς και την ανθεκτικότητα υπό πίεση, την αξιοποίηση της συναισθηματικής νοημοσύνης, την ενδυνάμωση των ανθρώπινων σχέσεων και τη σύνθεση προς έναν κοινό στόχο.

Η AbbVie είναι ένας σύγχρονος Οργανισμός, ο οποίος εργάζεται καθημερινά, για τη βελτίωση της υγείας και της ζωής των ανθρώπων. Το κύτταρο του Οργανισμού μας είναι η αξιοκρατία, ο σεβασμός και η ισότητα. Προσπαθούμε καθημερινά να αναγνωρίζουμε και να προλαβαίνουμε όποια ασυνείδητη προκατάληψη, γιατί γνωρίζουμε ότι η καλύτερη δυνατή εκδοχή κάθε ανθρώπου επιτυγχάνεται όταν λαμβάνεται υπόψη η άποψή του. Στην AbbVie διασφαλίζουμε ώστε όλοι να νιώθουν την ελευθερία να εκφράζουν τεκμηριωμένα τις απόψεις τους και τα πιστεύω τους, ανεξαρτήτως φύλου ή θέσης στην ιεραρχία.

Αυτό το μοντέλο εργασίας που έχει υιοθετήσει η AbbVie, το οποίο βασίζεται στο ήθος, στη διαφάνεια και στις ίσες ευκαιρίες, έχει επιβραβευθεί επανειλημμένως και αποτελεί πρότυπο εξαιρετικού εργασιακού περιβάλλοντος, για πολλές εταιρείες.

Στην AbbVie, οι γυναίκες είναι η κινητήριος δύναμη η οποία οδηγεί την εταιρεία προς το μέλλον. Η παρουσία γυναικών σε θέσεις με ηγετικό ρόλο αποτελεί στρατηγικό στόχο ώστε να επιτευχθεί πλήρης ισορροπία μεταξύ ανδρών και γυναικών, στις θέσεις της Διοίκησης. Η ευελιξία και η καινοτομία στη σκέψη των γυναικών και το πάθος για το αποτέλεσμα αποτελούν απαραίτητα συστατικά για την εξεύρεση καινοτόμων θεραπευτικών λύσεων για τους ασθενείς μας αλλά και επιχειρηματικών αποτελεσμάτων για την περαιτέρω εξέλιξη και ανάπτυξη της εταιρείας.

Δίνουμε όλα τα κίνητρα ώστε οι γυναίκες να αξιοποιήσουν πλήρως τις δυνατότητές τους και να διαμορφώσουν το επαγγελματικό τους μέλλον όπως το επιθυμούν. Είναι αδιαπραγμάτευτο για εμάς κάθε εργαζόμενη γυναίκα να απολαμβάνει την ηρεμία και την ασφάλεια να εκφραστεί ελεύθερα, να αναδείξει τα ταλέντα της, να προοδεύσει.

Θέλουμε να είμαστε πρωτοπόροι, να αποτελούμε παράδειγμα προς μίμηση και έμπνευση για την ευρεία συμμετοχή των γυναικών, και γενικότερα όλων των ανθρώπων σε όλους τους τομείς μίας κοινωνίας. Ενθαρρύνουμε, πράττουμε και συνεισφέρουμε στις απαιτούμενες συστημικές αλλαγές, ώστε η ισότητα και δη η έμφυλη ισότητα να αποτελούν τον κανόνα, καθώς προάγουν την κοινωνική και οικονομική ευημερία και συνοχή.