Black Box: Σύμπραξη αλλότριων επιχειρηματικών δυνάμεων

- Για τον χαμηλό τζίρο του Χρηματιστηρίου που καταγράφηκε χθες φταίει η αργία στη Wall Street ή περάσαμε στο επόμενο στάδιο της εποχής του κορονοΐου για τις αγορές, που συνοψίζεται στη φράση «περίμενε να δούμε πως θα εξελιχθεί»; Ασφαλής απάντηση δεν υπάρχει και περιμένουμε να το διαπιστώσουμε όλοι μαζί στο ταμπλό το επόμενο διάστημα.

- Αύριο θα γίνει η συζήτηση στο Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών για το αίτημα της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς να διοριστούν νέα μέλη στο ΔΣ της Folli Follie, μετά την αναβολή που ζήτησαν χθες οι νομικοί σύμβουλοι της εταιρείας.

- Παραδόθηκαν χθες στο υπουργείο Οικονομίας οι προτάσεις των εταιρειών διαχείρισης για τα κόκκινα δάνεια πρώτης κατοικίας. Αναμένονται και οι σχετικές προτάσεις των τραπεζών προκειμένου να αναζητηθεί χωρίς καθυστέρηση κάποιους είδους λύση. Στις τράπεζες παρουσιάζονται ιδιαίτερα ανήσυχοι λόγω του έντονου κυβερνητικού προβληματισμού και των σχετικών διεργασιών για εύρεση κάποιας πολιτικής λύσης.

- Τα διάφορα ρεπορτάζ στις εφημερίδες για τον ανασχηματισμό, αφήνουν ερωτήματα γύρω από την παραμονή ή μη στην Κυβέρνηση του υφυπουργού Οικονομίας, αρμόδιου για το χρηματοπιστωτικό σύστημα Γ. Ζαββού. Ο υφυπουργός έφτιαξε το σχέδιο ΗΡΑΚΛΗΣ για τα κόκκινα δάνεια με ευρωπαϊκές προδιαγραφές, χωρίς να κάνει προσαρμογές, δηλαδή «κοπτοραπτική» στα μέτρα και τις ανάγκες των τραπεζών. Μετά από αυτό οι τραπεζίτες είχαν μόνον… καλά λόγια για τον υφυπουργό που τους αγνόησε. Λόγια που επαναλάμβαναν σε όλους τους συνομιλητές τους, προφανώς και στο Μαξίμου.

- Σύμπραξη αλλότριων επιχειρηματικών δυνάμεων: Ο Χρήστος Κοπελούζος του ομώνυμου ομίλου, ο Βλάσης Γεωργάτος της αλυσίδας «Γρηγόρης» και ο επιχειρηματίας εστίασης που έχει την Παλιά Αγορά στη Φιλοθέη συνδέουν τις δυνάμεις τους για την Αίγλη Ζαππείου.

UPD: Mε ανακοίνωσή της που κοινοποίησε στο liberal.gr η εταιρεία Γρηγόρης διαψεύδει τις πληροφορίες που μετέδωσε η στήλη black box περί συμμετοχής της στο επιχειρηματικό σχήμα που ενδιαφέρεται για την Αίγλη Ζαππείου. 

Αναλυτικά η απάντηση της εταιρείας:

Η εταιρεία ΓΡΗΓΟΡΗΣ διαψεύδει το χθεσινό σας δημοσίευμα (στην σελίδα black box του liberal.gr) με τίτλο «σύμπραξη αλλότριων επιχειρηματικών δυνάμεων». Το συγκεκριμένο δημοσίευμα δεν είναι αληθές.

- «Η μάχη που θα δοθεί (σ.σ. για τα κόκκινα δάνεια πρώτης κατοικίας) θα βρει από τη μια πλευρά τους υπηρέτες νεοφιλελεύθερων πολιτικών και από την άλλη ένα ισχυρό μέτωπο κοινωνικών και πολιτικών δυνάμεων που θα έχει στην φαρέτρα του την πρόταση που ο ΣΥΡΙΖΑ ετοιμάζει…». Τάδε έφη Νίκος Παππάς σε συνέντευξη που έδωσε την Κυριακή στο Real News. Αν λάβετε υπόψη ότι πρόκειται για τον ίδιο άνθρωπο που ήταν τα τελευταία χρόνια το δεξί χέρι του πρώην Πρωθυπουργού και πρωτοκλασάτος υπουργός της Κυβέρνησης που νομοθέτησε ένα ανεφάρμοστο μέτρο για την προστασία της πρώτης κατοικίας με ημερομηνία λήξης, καταλαβαίνετε γιατί υπάρχει τόσο μεγάλη κρίση αναξιοπιστίας γύρω από την πολιτική.