Ξεπέρασαν τους 1.000 οι νεκροί, σχεδόν 70.000 τα κρούσματα
ΗΠΑ

Ξεπέρασαν τους 1.000 οι νεκροί, σχεδόν 70.000 τα κρούσματα

Αυξάνεται ραγδαία ο αριθμός των θυμάτων από την πανδημία του κορονοϊού, καθώς σύμφωνα με τα στοιχεία του πανεπιστημίου Τζονς Χόπκινς οι νεκροί έφτασαν τους 1.031 την Τετάρτη και τα κρούσματα τα 69.194, με αποτέλεσμα οι ΗΠΑ να καταλαμβάνουν την τρίτη θέση παγκοσμίως μετά την Ιταλία και Κίνα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία των αμερικανικών υγειονομικών αρχών, μερικές ώρες πριν την ανακοίνωση ου νέου αριθμού θυμάτων είχαν καταγεγραφεί συνολικά 827 θάνατοι και όπως εκτιμούν οι ειδικοί ο αριθμός των ανθρώπων που έχουν μολυνθεί και έχουν υποκύψει είναι στην πραγματικότητα αναμφίβολα υψηλότερος.

Η Νέα Υόρκη συγκαταλέγεται στις αμερικανικές πολιτείες που δέχονται το πιο βαρύ πλήγμα, με 280 νεκρούς από το Δεκέμβρη, οπότε εμφανίστηκες το πρώτο κρούσμα κορονοϊού, ενώ υψηλό αριθμό θυμάτων έχει και η Ουάσινγκτον με 100 νεκρούς. Ακολουθούν Νιου Τζέρσεϋ και Λουιζιάνα με 44 και 37 νεκρούς, αντίστοιχα.

Πρόσφατα δημοσιοποιήθηκε μια στατιστική μελέτη, βάσει της οποίας ενδέχεται να νοσήσουν έως και 150 εκατομμύρια άνθρωποι στη χώρα, δηλαδή σχεδόν ο μισός πληθυσμός.

Την ίδια στιγμή, όπως μεταδίδει το Reuters το υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ ανακοίνωσε ότι ιχνηλατεί 50.000 Αμερικανούς στο εξωτερικό, για τους οποίους δήλωσε ότι είναι ενδεχόμενο να χρειαστούν βοήθεια για την επιστροφή τους στις ΗΠΑ. Ο αριθμός των Αμερικανών πολιτών που βρίσκονται στο εξωτερικό αυξήθηκε από την αρχική εκτίμηση των 13.500 τη Δευτέρα.

Ο Ίαν Μπρόουνλι, που ηγείται της Υπηρεσίας Επαναπατρισμού στο αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών, δήλωσε ότι η υπηρεσία του έφερε πίσω στις ΗΠΑ περισσότερους από 9.000 Αμερικανούς πολίτες που βρίσκονταν σε 28 χώρες, σύμφωνα με το πρακτορείο.