Τρίτη 17 Δεκεμβρίου 2019, 16:52
Τελευταία ενημέρωση: 17:52

-A +A

Τουρκοκυπριακός Τύπος: Ναυτική βάση στα κατεχόμενα θα φτιάξει η Τουρκία

Τρίτη 17 Δεκεμβρίου 2019, 16:52
Τελευταία ενημέρωση: 17:52
Τουρκοκυπριακός Τύπος: Ναυτική βάση στα κατεχόμενα θα φτιάξει η Τουρκία
-A +A

Σε ναυτική βάση θα μετατραπεί το παλιό λιμάνι στο κατεχόμενο Μπαγάζι Τρικώμου το οποίο χρησιμοποιούνταν για εμπόριο χαρουπιού, γράφει η τουρκοκύπρια εφημερίδα Χαβαντίς που επικαλείται αλληλογραφία από τις «τουρκικές δυνάμεις ασφαλείας» στα κατεχόμενα, και την «πρωθυπουργία», σε ερώτηση για το θέμα του «βουλευτή» του ΡΤΚ, Ασίμ Ακάνσοϊ.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Κυπριακού Πρακτορείου Ειδήσεων, που αναδημοσιεύει ο philenews.com η τουρκική εφημερίδα είχε εγείρει το θέμα με πρωτοσέλιδο δημοσίευμά της στις 29 Οκτωβρίου με τίτλο «Στην καρδιά του τουρισμού ναυτική βάση», με αφορμή το οποίο κατέθεσε σχετική ερώτηση ο κ. Ακάνσοϊ προς το «υπουργείο τουρισμού» και την «πρωθυπουργία» για το κατά πόσο αληθεύουν οι πληροφορίες για την χρήση της συγκεκριμένης περιοχής ως βάση και αν θα δημιουργηθεί εκεί αποθήκη πυρομαχικών.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, που αποκαλύπτει τη σχετική αλληλογραφία, στην απάντησή του το «υπουργείο τουρισμού και περιβάλλοντος» γράφει ότι δεν έχει οποιαδήποτε ενημέρωση επί του θέματος.

Η απάντηση στην ερώτηση του κ. Ακάνσοϊ σημειώνει η εφημερίδα ήρθε από την διοίκηση των «ειρηνευτικών δυνάμεων», του κατοχικού δηλαδή στρατού, προς το γραφείο του «πρωθυπουργού», στην οποία αναφέρεται ότι στην συγκεκριμένη περιοχή «προγραμματίζεται νέο κτίριο αρχηγείο και νέες βάσεις. Έχουν ληφθεί οι απαραίτητες άδειες και εγκρίσεις. Στο υφιστάμενο έργο δεν έχει προγραμματιστεί αποθήκη πυρομαχικών».

  

-A +A

Ροή Ειδήσεων

Τρίτη, 31 Μαρτίου 2020
Σελίδα με όλες τις ειδήσεις

Δημοφιλέστερα Άρθρα