Θα επιχειρήσει να «αλώσει» το Τέξας ο Μπαιντεν

Θα επιχειρήσει να «αλώσει» το Τέξας ο Μπαιντεν

Το Τέξας ένα παραδοσιακό προπύργιο των Ρεπουμπλικάνων και μία Πολιτεία την οποία εδώ και 44 χρόνια δεν έχει κερδίσει υποψήφιος των Δημοκρατικών, επιχειρεί να αλώσει ο υποψήφιος για το προεδρικό χρίσμα των Δημοκρατικών Τζο Μπάιντεν. 

Η προεκλογική εκστρατεία του πρώην αντιπροέδρου των ΗΠΑ θα βγει στον αέρα με τηλεοπτικές διαφημίσεις στο Τέξας. Η τελευταία δημοσκόπηση του δικτύου CBS στην πολιτεία φέρνει τον Τραμπ μια μονάδα μπροστά. To 2016 ο σημερινός πρόεδρος είχε κερδίσει το Τέξας με 9 μονάδες διαφορά από την Χίλαρι Κλίντον.

Σε μία κίνηση ουσιαστικής διαφοροποίησης του μηνύματος του από αυτό του προέδρου Τραμπ, ο Μπάιντεν παροτρύνει τους Τεξανούς να κάνουν απλά πράγματα, όπως να πλένουν τα χέρια τους, να κρατούν τις απαραίτητες αποστάσεις, αλλά και να φορούν μάσκες για να εμποδίσουν την εξάπλωση της πανδημίας Covid-19.

Η προεκλογική εκστρατεία του Μπάιντεν δεν θα αποκαλύψει το οικονομικό μέγεθος της αγοράς διαφημίσεων που πραγματοποιεί (στο Τέξας), δηλώνοντας ότι αυτό εντάσσεται στις δαπάνες του συνολικού οικονομικού κόστους της παρουσίας της.