Θα χαλαρώσει ορισμένους περιορισμούς κατά της Covid-19
Νορβηγία

Θα χαλαρώσει ορισμένους περιορισμούς κατά της Covid-19

Η Νορβηγία θα αρχίσει να χαλαρώνει ορισμένους περιορισμούς που σχετίζονται με την πανδημία Covid-19 και θα επιτρέψει σε περισσότερους ανθρώπους να συναντώνται ιδιωτικά σε σπίτια και σε εκδηλώσεις από την Παρασκευή, δήλωσε σήμερα η πρωθυπουργός Έρνα Σόλμπεργκ.

Η χαλάρωση των μέτρων σε εθνικό επίπεδο δεν θα επηρεάσει εκείνους που βρίσκονται σε περιοχές όπου ο δείκτης μολύνσεων είναι υψηλότερος, όπως στην περιοχή της πρωτεύουσας, εξήγησε η ίδια.

«Οι αριθμοί μολύνσεων έχουν μειωθεί. Οι νοσηλείες είναι λιγότερες. Τα μέτρα φαίνεται πως είχαν αποτέλεσμα», τόνισε η πρωθυπουργός της Νορβηγίας κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου.

Η Νορβηγία είχε καταγράψει από τα χαμηλότερα ποσοστά κρουσμάτων και θανάτων στην Ευρώπη από την αρχή της πανδημίας, ωστόσο επέβαλε αυστηρότερα μέτρα μετά την ταχεία αύξηση των νοσηλειών τον Μάρτιο, λόγω των πιο μολυσματικών στελεχών του κορονοϊού.

Από την Παρασκευή, οι Νορβηγοί θα μπορούν ξανά να υποδέχονται έως και 5 προσκεκλημένους σε ιδιωτικές συναθροίσεις στα σπίτια τους, από δύο αυτή τη στιγμή και τα εστιατόρια θα μπορούν να σερβίρουν αλκοόλ υπό ορισμένες προϋποθέσεις.