Taz: «Ο Ερντογάν χλευάζει την Ευρώπη»

Taz: «Ο Ερντογάν χλευάζει την Ευρώπη»

«Για μια ακόμα φορά το δικαστήριο του Στρασβούργου διαπιστώνει ότι η Τουρκία παραβιάζει τα ευρωπαϊκά ανθρώπινα δικαιώματα» αναφέρει σε δημοσίευμά της η γερμανική εφημερίδα, η οποία και επισημαίνει ότι «ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν μάλλον αδιαφορεί για την Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου».

«Δικαίως και όπως αναμενόταν, το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων καταδίκασε την Τουρκία για την δωδεκάμηνη κράτηση του Γερμανού δημοσιογράφου τουρκικής καταγωγής Ντενίς Γιουτσέλ», σχολιάζει η taz η οποία αναφέρεται στην απόφαση με τον τίτλο: «Ο Ερντογάν χλευάζει την Ευρώπη», όπως μεταδίδει η Deutche Welle.

Λόγω μη εφαρμογής των αποφάσεων του ΕΔΑΔ σχετικά με τον κρατούμενο Οσμάν Καβάλα όλα δείχνουν ότι τον Φεβρουάριο θα ξεκινήσει διαδικασία αποπομπής της Τουρκίας από το Συμβούλιο της Ευρώπης. 

Η διαδικασία αυτή είναι ωστόσο χρονοβόρα και θα χαρίσει στον Ερντογάν κι άλλες ευκαιρίες να χλευάσει την Ευρώπη, ακόμα κι αν αναγκαστεί να υποχωρήσει σε μερικά χρόνια από σήμερα. Δεν υπάρχει, ωστόσο, εναλλακτική στη διαδικασία αποπομπής της Τουρκίας, διότι αποδεικνύεται έτσι εμπράκτως, ότι η Ευρώπη λαμβάνει σοβαρά υπόψη τους ανθρώπους στην Τουρκία και τα δικαιώματά τους, καταλήγει.