Συγχαρητήρια Πούτιν - Μεντβέντεβ στον Κυρ. Μητσοτάκη

Συγχαρητήρια Πούτιν - Μεντβέντεβ στον Κυρ. Μητσοτάκη

Τα συγχαρητήρια τηλεγραφήματα του Προέδρου της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν και του Πρωθυπουργού της Ρωσίας Ντμίτρι Μεντβέντεβ επέδωσε ο Πρέσβης της Ρωσίας στην Ελλάδα Αντρέι Μάσλοβ προς τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη για την ανάληψη των υψηλών καθηκόντων.

Ο Ρώσος Πρόεδρος εκτίμησε ως πολύ καλές τις σχέσεις με την Ελλάδα που βασίζονται στις μακραίωνες παραδόσεις φιλίας, πολιτιστικής και πνευματικής συγγένειας.

Παράλληλα, εξέφρασε την πεποίθηση ότι το έργο του Κυρ. Μητσοτάκη στο αξίωμα του Προέδρου της Κυβέρνησης θα συμβάλλει στην ανάπτυξη του διμερούς διαλόγου, της εποικοδομητικής συνεργασίας σε διάφορους τομείς, που ανταποκρίνεται στα συμφέροντα των λαών των δύο χωρών και συμβαδίζει με την εδραίωση της σταθερότητας και της ασφάλειας στην Ευρωπαϊκή ήπειρο.

Αναλυτικά το τηλεγράφημα του Πρωθυπουργού της Ρωσίας:

"Τη Ρωσία και την Ελλάδα τις συνδέουν φιλικές, εταιρικές σχέσεις. Με συνέπεια αναπτύσσεται η συνεργασία στον εμπορικό, οικονομικό και επενδυτικό τομέα, υλοποιούνται κοινά σχέδια στην ενέργεια, τη βιομηχανία, τις υποδομές, την επιστήμη, τον πολιτισμό και σε άλλες σφαίρες.

Με ικανοποίηση αναπολώ τη συνάντηση μαζί σας τον Φεβρουάριο του 2019 στη Μόσχα, η οποία διαμόρφωσε ευνοϊκές προϋποθέσεις για την περαιτέρω ενίσχυση της ρώσο-ελληνικής συνεργασίας. Επιβεβαιώνω την ετοιμότητα για την ενεργή δουλειά στο κυβερνητικό επίπεδο σε όλα τα επίκαιρα ζητήματα της διμερούς ατζέντας