Σολτς: Τι είπε για τις κατηγορίες για νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες

Σολτς: Τι είπε για τις κατηγορίες για νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες

O ομοσπονδιακός υπουργός Οικονομικών Όλαφ Σολτς αντέκρουσε σήμερα στην Επιτροπή Δημοσιονομικών Υποθέσεων του ομοσπονδιακού κοινοβουλίου (Bundestag) τις κατηγορίες κατά της μονάδας καταπολέμησης της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες (Μονάδα, Χρηματοοικονομικών Πληροφοριών, "Financial Intelligence Unit"- FIU).

Ο Σολτς τόνισε μετά τη συνεδρίαση στο Βερολίνο ότι «η Αρχή έχει κάνει περισσότερα τα τελευταία τρία χρόνια από ό, τι έχει γίνει τα προηγούμενα 30 χρόνια». Ο υποψήφιος καγκελάριος του Σοσιαλδημοκρατικού κόμματος (SPD) τόνισε επίσης για μια ακόμη φορά ότι «η Μονάδα Χρηματοοικονομικών Πληροφοριών (Financial Intelligence Unit / FIU) αύξησε το προσωπικό της και διαθέτει μια σύγχρονη υποδομή πληροφορικής. Ο αριθμός των κοινοποιήσεων συνεχίζει να αυξάνεται. Τα κριτήρια σύμφωνα με τα οποία οι εκθέσεις για ξέπλυμα χρήματος από παράνομες δραστηριότητες διαβιβάζονται στις αρχές έχουν βελτιωθεί περαιτέρω».

Το Φιλελεύθερο κόμμα (FDP), οι Πράσινοι (Die Gruenen) και η Αριστερά (Die Linke) είχαν ζητήσει την ειδική συνεδρίαση μετά την διεξαγωγή έρευνας στα υπουργεία Οικονομικών και Δικαιοσύνης από την εισαγγελία του Όσναμπρικ. Υπάλληλοι της FIU κατηγορούνται ότι δεν διαβίβασαν πληροφορίες σχετικά με το ξέπλυμα χρήματος στις διωκτικές αρχές. Η Δικαιοσύνη διεξάγει ερευνά εναντίον τους ως υπόπτων για συγκάλυψη αξιόποινων πράξεων.