Σκοπιανά ΜΜΕ: Ο Ζάεφ εξασφαλίζει τους 80 βουλευτές για τις συνταγματικές αλλαγές

Σκοπιανά ΜΜΕ: Ο Ζάεφ εξασφαλίζει τους 80 βουλευτές για τις συνταγματικές αλλαγές

Ο πρωθυπουργός της πΓΔΜ, Ζόραν Ζάεφ, φέρεται να έχει εξασφαλίσει τις ψήφους βουλευτών της αντιπολίτευσης ώστε να συγκεντρώσει τον αριθμό των 80 βουλευτών που απαιτούνται για να την αναθεώρηση του Συντάγματος της χώρας. Αυτό αναφέρουν σκοπιανά Μέσα Ενημέρωσης που επικαλούνται πληροφορίες κύκλων της κυβέρνησης

Το αλβανόφωνο τηλεοπτικό δίκτυο της πΓΔΜ «ΑLSAT-M» μετέδωσε ότι 11 βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης VMRO-DPMNE συμφώνησαν να υπερψηφίσουν τις συνταγματικές αλλαγές επιτρέποντας ουσιαστικά στον Ζόραν Ζάεφ να ολοκληρώσει τις βασικές υποχρεώσεις της συμφωνίας των Πρεσπών να ξεκινήσει επισήμως τις συνομιλίες για τις ενταξιακές διαδικασίες στο ΝΑΤΟ.

Νωρίτερα το σκοπιανό τηλεοπτικό κανάλι Telma είχε μεταδώσει την είδηση ότι 6 βουλευτές της αντιπολίτευσης φέρονται να έχουν συμφωνήσει με τον Πρωθυπουργός της πΓΔΜ.

Ωστόσο, το ίδιο άρθρο επισημαίνει ότι το VMRO διαψεύδει την είδηση, χαρακτηρίζοντας «μάλλον απίθανο κάποιος βουλευτής της αντιπολίτευσης να αντιταχθεί στη βούληση του λαού της πΓΔΜ, όπως εκφράστηκε στο δημοψήφισμα της 30ης Σεπτεμβρίου».

«Η θέση του VMRO απέναντι στη συμφωνία με την Ελλάδα δεν έχει αλλάξει και είναι ξεκάθαρη», ανέφερε ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος Ντίμτσε Αρσόφκσι, προσθέτοντας ότι «οι βουλευτές μας έχουν δηλώσει πως θα σεβαστούν την λαϊκή βούληση».