7ος χρόνος, ημέρα 2099η
Σάββατο, 31 Ιουλίου 2021

Βρετανία: Σκέψεις για διεύρυνση της λίστας ταξιδιών από 19 Ιουλίου- Εντός και η Ελλάδα

Σκέψεις για διεύρυνση της λίστας ταξιδιών από 19 Ιουλίου- Εντός και η Ελλάδα
AP Photo/Matt Dunham

Την ώρα που η βρετανική κυβέρνηση κάνει σκέψεις για απελευθέρωση των ταξιδιών για τους πλήρως εμβολιασμένους ώστε να απολαύσουν φέτος διακοπές στο εξωτερικό, οι υπουργοί πιέζουν για την άρση των περιοριστικών μέτρων σε δημοφιλείς προορισμούς πριν από τον Αύγουστο.

Σύμφωνα με την βρετανική εφημερίδα «Daily Mail», οι υπουργοί της κυβέρνησης Τζόνσον είναι έτοιμοι να βάλουν τέλος στους περιορισμούς που υπόκεινται οι Βρετανοί ταξιδιώτες, οι οποίοι επισκέπτονται προορισμούς που ανήκουν στην «πορτοκαλί λίστα» από τις 19 Ιουλίου και να επιτρέψουν τα ταξίδια σε ΗΠΑ, Γαλλία, Ισπανία, Ελλάδα και Ιταλία.

Η εφημερίδα αποκαλύπτει ότι η Βρετανία θα δώσει το «πράσινο φως» στους πλήρως εμβολιασμένους πολίτες να ταξιδέψουν σε χώρες όπως είναι η χώρα μας, η Ισπανία η Γαλλία, η Ιταλία και οι ΗΠΑ χωρίς να να χρειαστεί να αυτοαπομονωθούν για δέκα ημέρες κατά την επιστροφή τους.

Επί του παρόντος, οι Βρετανοί πολίτες ουσιαστικά δεν επιτρέπεται να ταξιδεύουν στις περισσότερες χώρες - συμπεριλαμβανομένων εκείνων στην Ευρωπαϊκή Ένωση - καθώς οι κανόνες καραντίνας και δοκιμών είναι αυστηροί.

«Σε ό,τι αφορά το ταξίδι θα το εξετάσουμε, αλλά θέλω να τονίσω πως θα είναι, όπως και αν γίνει, μια δύσκολη χρονιά για ταξίδια, θα υπάρξει ταλαιπωρία, καθυστερήσεις και πολύ φοβάμαι πως η προτεραιότητα θα πρέπει να είναι η ασφάλεια της χώρας και η αναχαίτιση του ιού», σημείωσε από την πλευρά του χθες, ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον.

Τουριστικές επιχειρήσεις στη χώρα, που βρίσκονται σε οικονομική ασφυξία εξαιτίας της πανδημίας του νέου κορπνοϊού, είναι αποφασισμένες να αποφύγουν ένα ακόμη χαμένο καλοκαίρι λόγω της Covid-19. Αλλά με τους αυστηρούς βρετανικούς κανονισμούς καραντίνας να εξακολουθούν να ισχύουν, φαίνεται απίθανο να το πετύχουν.

Με τον Ιούλιο προ των πυλών, η αεροπορική εταιρεία Ryanair και ο όμιλος MAG (Manchester Airports Group), που διαχειρίζεται τα αεροδρόμια Μάντσεστερ και Στάνστεντ του Λονδίνου, κατέθεσαν την περασμένη Πέμπτη αγωγή κατά της βρετανικής κυβέρνησης απαιτώντας περισσότερη διαφάνεια για τα υγειονομικά μέτρα που εφαρμόζονται στα διεθνή ταξίδια.