Σιγκαπούρη: Σχέδια για ιχνηλάτηση επαφών όλου του πληθυσμού

Σιγκαπούρη: Σχέδια για ιχνηλάτηση επαφών όλου του πληθυσμού

Η Σιγκαπούρη σχεδιάζει να εφοδιάσει με μια φορητή συσκευή ιχνηλάτησης επαφών και τα 5,7 εκατομμύρια κατοίκους της. Αν αυτό συμβεί, θα πρόκειται για την πιο εκτεταμένη απόπειρα ιχνηλάτησης παγκοσμίως.

Η μικρή συσκευή, που μπορεί κανείς να τοποθετήσει στην τσέπη ή στην τσάντα του, έρχεται μετά από τα προβλήματα λειτουργίας που παρουσίασε ένα προηγούμενο σύστημα εντοπισμού για κινητά.

Η Σιγκαπούρη, μια μικροσκοπική πόλη-κράτος με ένα από τα μεγαλύτερα ποσοστά κρουσμάτων Covid-19 στην Ασία, είναι μία από τις πολλές χώρες που προσπαθούν να αναπτύξουν τεχνολογία που θα τους επιτρέψει να βγουν από τα lockdown και να επιχειρήσουν μια ασφαλή επανεκκίνηση της οικονομίας τους.

«Αναπτύσσουμε μια συσκευή που δεν θα απαιτεί να είναι κάποιος κάτοχος έξυπνου κινητού τηλεφώνου», δήλωσε αξιωματούχος της κυβέρνησης. «Αν η συσκευή αποδειχθεί αποτελεσματική, είναι πιθανό να την δώσουμε σε όλους».

Η κυβέρνηση δεν έχει διευκρινίσει αν η χρήση της συσκευής θα είναι υποχρεωτική.

Η στροφή σε προσαρτώμενες συσκευές υποδηλώνει ότι η Σιγκαπούρη δεν σκοπεύει να χρησιμοποιήσει άμεσα την τεχνολογία ιχνηλάτησης επαφών που ανέπτυξαν τον προηγούμενο μήνα η Apple και η Google. Η κυβέρνηση δεν έχει ανακοινώσει τι τεχνολογία θα χρησιμοποιήσει για τη νέα συσκευή, οι αναλυτές όμως κρίνουν ότι είναι πιθανό να παρουσιάσει παρόμοια προβλήματα με την εφαρμογή που δοκιμάστηκε νωρίτερα.