Σε πλήρη ανάπτυξη το κέντρο έρευνας και ανάπτυξης της γερμανικής TeamViewer στα Ιωάννινα

Σε πλήρη ανάπτυξη το κέντρο έρευνας και ανάπτυξης της γερμανικής TeamViewer στα Ιωάννινα

Αξιοσημείωτη ανάπτυξη σημειώνει στο ερευνητικό κέντρο της γερμανικής εταιρείας λογισμικού TeamViewer που βρίσκεται στην πόλη των Ιωαννίνων. Το κέντρο σχεδίασης λογισμικού που απασχολεί μηχανικούς πληροφορικής των Πανεπιστημίων Ιωαννίνων, Δυτικής Μακεδονίας και Θεσσαλονίκης, σύμφωνα με ανακοίνωση της επιχείρησης, από τις αρχές του έτους που ξεκίνησε η λειτουργία του διπλασίασε τον αριθμό των απασχολουμένων. Από 18 εργαζόμενους που είχε τον περασμένο Ιανουάριο, έφτασε σε 41 εργαζόμενους σήμερα και θα ανέλθει σε 45 ως το τέλος του έτους.

Η TeamViewer είναι γερμανική εταιρεία με ετήσια έσοδα άνω των 2 δις. ευρώ και παρέχει σε όλο τον πλανήτη, λύσεις απομακρυσμένης διασύνδεσης (μέσω υπολογιστή, κινητού κ.λπ.). Το κέντρο έρευνας και τεχνολογίας στα Ιωάννινα, είναι το πρώτο γραφείο που ξεκίνησε να λειτουργεί από τις αρχές του έτους στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, η εταιρεία ξεκίνησε τον Ιανουάριο 2020 έχοντας προσλάβει 18 υπαλλήλους και σήμερα έχει φτάσει τους 41 με στόχο να φτάσει τους 45 έως το τέλος του έτουςυ. Οι 40 από τους 41 υπαλλήλους είναι Έλληνες και ηλικίας μεταξύ 20 και 40 ετών. Μακροπρόθεσμος στόχος της εταιρείας είναι το κέντρο να απασχολήσει 150 εργαζόμενους.

Το βασικό πρόγραμμα της TeamViewer προσφέρει απομακρυσμένη και ασφαλή πρόσβαση σε υπολογιστές ή κινητά τηλέφωνα ανεξαρτήτου τοποθεσίας. Το TeamViewer Blizz είναι ένα video conferencing εργαλείο που συνδέει τους συμμετέχοντες μέσα από video, φωνή, instant chat messaging και screen sharing.

«Ως μία εταιρία τεχνολογίας, είναι στο DNA μας να καινοτομούμε και να εργαζόμαστε πάνω σε αναβαθμίσεις των προϊόντων μας για την καλύτερη εξυπηρέτηση των πελατών μας. Έτσι συνεχώς εξετάζουμε τρόπους αναβάθμισης των λύσεων μας», σχολίασε επικεφαλής του ελληνικής teamViewer Φιλίπ Ντοόϊοτσερ. «Η TeamViewer», συνεχίζει, «απέδειξε ότι η επένδυση για το νέο μας κέντρο στα Ιωάννινα ήταν σε σωστή βάση. Τα Ιωάννινα είναι πηγή αποφοίτων μηχανικών και ευτυχώς μέχρι στιγμής όλοι οι υπάλληλοί μας είναι ταλέντα! To Κέντρο δουλεύει στενά με τα πανεπιστήμια στα Ιωάννινα».