Ρωσία: Κατασχέθηκε το διαμέρισμα και οι τραπεζικοί λογαριασμοί του Αλεξέι Ναβάλνι

Ρωσία: Κατασχέθηκε το διαμέρισμα και οι τραπεζικοί λογαριασμοί του Αλεξέι Ναβάλνι

Λίγες ώρες αφότου, ο Ρώσος πολιτικός της αντιπολίτευσης Αλεξέι Ναβαλνι πήρε εξιτήριο από νοσοκομείο της Γερμανίας όπου νοσηλευόταν μετά από δηλητηρίαση, έγινε γνωστό ότι οι αρχές της χώρας κατέσχεσαν τους τραπεζικούς του λογαριασμούς και το διαμέρισμα του στη Μόσχα.

Σύμφωνα με την εκπρόσωπο του Ναβαλνι, Κίρα Γιαρμίς, η κατάσχεση αυτή έγινε μετά από την αγωγή που είχε ασκήσει εναντίον του Ναβάλνι η βιομηχανία τροφίμων "Maskofski Shkolnik".

Η εκπρόσωπος τύπου του Ναβάλνι δήλωσε ότι στις 27 Αυγούστου, μία εβδομάδα μετά την δηλητηρίαση του Ναβάλνι με χημική ουσία από την οικογένεια Novichok, δικαστικοί κλητήρες κοινοποιήσαν απόφαση κατάσχεσης του διαμερίσματος του στο Μάρινο.

"Αυτό σημαίνει ότι το διαμέρισμα δεν μπορεί να πωληθεί, να δωρηθεί ή να υποθηκευθεί. Τότε πάγωσαν επίσης και τους τραπεζικούς λογαριασμούς του Αλεξέι", δήλωσε η Γιαρμίς μέσω ανακοίνωσης που ανάρτησε με βίντεο στο Τwitter.

Υπενθυμίζεται ότι "Το Μέτωπο Μάχης κατά της Διαφθοράς", μια ΜΚΟ που μάχεται υπέρ της δικαστικής ελευθερίας, δημοσίευσε έρευνα της δικηγόρου Λιουμπόφ Σόμπολ στην οποία γίνονταν λόγος για έξαρση δυσεντερίας στα σχολεία και τους παιδικούς σταθμούς της Ρωσίας. Η έρευνα έδειχνε ως υπεύθυνη για τις δηλητηριάσεις, την εταιρεία του Γιεβγκένι Πριγκόζιν, γνωστού "ως σεφ" του Βλαντιμίρ Πούτιν η οποία είχε αναλάβει την διανομή γευμάτων στα σχολεία και τους παιδικούς σταθμούς.

Στη συνέχεια, η εταιρεία "Maskofski Shkolnik", κατέθεσε αγωγή απαιτώντας να αποσυρθούν από το διαδίκτυο τα στοιχεία της έρευνας του Μετώπου Μάχης κατά της Διαφθοράς και να καταβάλει ο Ναβάλνι και η Λιουμπόφ Σόμπολ "ως αποζημίωση επειδή επλήγη το κύρος της εταιρείας".

Σημειώνεται ότι ο Ναβάλνι πήρε χθες εξιτήριο από το νοσοκομείο του Βερολίνου όπου νοσηλευόταν έπειτα από την αιφνιδιαστική του αδιαθεσία στη διάρκεια εσωτερικής πτήσης στη Σιβηρία τον περασμένο μήνα και αφού είχε χρειαστεί να μεταφερθεί αεροπορικώς στο Βερολίνο σε κωματώδη κατάσταση.