Ρωσία: Εξιτήριο για τον Ντ. Πεσκόφ μετά από νοσηλεία για κορονοϊό

Ρωσία: Εξιτήριο για τον Ντ. Πεσκόφ μετά από νοσηλεία για κορονοϊό

Εξιτήριο από το νοσοκομείο στο οποίο νοσηλευόταν δήλωσε ότι έλαβε σήμερα ο εκπρόσωπος τύπου του Ρώσου προέδρου, Ντμίτρι Πεσκόφ, αφότου είχε διαγνωσθεί θετικός στο τεστ κορονοϊού, σύμφωνα με το πρακτορείο TASS.

«Πήρα εξιτήριο από το νοσοκομείο. Προς το παρόν παραμένω σε καραντίνα» είπε ο Πεσκόφ, προσθέτοντας ότι σχεδιάζει να επιστρέψει σταδιακά στην εργασία του. «Σταδιακά θα αρχίσω να εργάζομαι από το σπίτι», δήλωσε.

Όπως αναφέρει το TASS, στις 12 Μαΐου είχε ανακοινωθεί ότι ο Πεσκόφ και η σύζυγός του, η ολυμπιονίκης Τατιάνα Νάφκα είχαν εισαχθεί στο νοσοκομείο με συμπτώματα που παρέπεμπαν στην νόσο Covid-19.

Εξάλλου, όπως αναφέρει το ρωσικό πρακτορείο, από την έναρξη της πανδημίας του κορονοϊού στην Ρωσία, έχουν νοσήσει μεταξύ αρκετά κυβερνητικά στελέχη και αξιωματούχοι, όπως ο Ρώσος πρωθυπουργός Μιχαήλ Μισούστιν, η υπουργός Πολιτισμού Όλγα Λιουμπίμοβα, ο υπουργός Υποδομών Βλαντίμιρ Γιάκουσεφ και ο υπουργός Επιστήμης και Ανώτατης Εκπαίδευσης Βαλέρι Φάλκοφ.

Ο Μισούστιν και ο Γιάκουσεφ έχουν ήδη λάβει εξιτήριο, ενώ ο Φάλκοφ και η Λιουμπίμοβα επίσης ανέρρωσαν και έχουν επιστρέψει στην εργασία τους.