Ρεκόρ χρηματοδότησης 3,8 εκατ. ευρώ για τον Μπάιντεν μια ώρα μετά το ντιμπέιτ

Ρεκόρ χρηματοδότησης 3,8 εκατ. ευρώ για τον Μπάιντεν μια ώρα μετά το ντιμπέιτ

Μπορεί το ντιμπέιτ με τον Ντόναλντ Τραμπ να χαρακτηρίστηκε από μια χαοτική αντιπαράθεση, αυτό όμως δεν εμπόδισε το επιτελείο του Τζο Μπάιντεν να κάνει ρεκόρ χρηματοδότησης. 

Σύμφωνα με το αμερικανικό διαδικτυακό περιοδικό Politico, η εκλογική καμπάνια του Τζο Μπάιντεν συγκέντρωσε 3,8 εκατ. δολάρια μέσα σε μία μόνο ώρα και συγκεκριμένα από τις 10 ως τις 11 το βράδυ της Τρίτης, όταν και ολοκληρώθηκε η τηλεμαχία του με τον νυν πρόεδρο και υποψήφιο των Ρεπουμπλικανών.

Μέχρι τα μεσάνυχτα της ίδιας ημέρας η εκστρατεία του υποψηφίου των Δημοκρατικών είχε συγκεντρώσει περίπου 10 εκατ. δολάρια από 215.000 Αμερικανούς πολίτες, εκ των οποίων οι 60.000 δώριζαν χρήματα για πρώτη φορά. Παράλληλα περίπου 100.000 Αμερικανοί προσφέρθηκαν να συμβάλουν εθελοντικά στην προεκλογική εκστρατεία του Τζο Μπάιντεν.

Όπως αναφέρει η Ομοσπονδιακή Επιτροπή Εκλογών των ΗΠΑ, η προεκλογική εκστρατεία του Μπάιντεν έχει συγκεντρώσει 141 εκατ. δολάρια περισσότερα από αυτήν του Τραμπ, σε μια μεγάλη ανατροπή σε αυτόν το τομέα, αφού τον Φεβρουάριο η καμπάνια του πρώην αντιπροέδρου ήταν σχεδόν χρεοκοπημένη. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι ήδη ο δισεκατομμυριούχος και πρώην υποψήφιος για το χρίσμα των Δημοκρατικών Μάικλ Μπλούμπεργκ δαπανά δεκάδες εκατομμύρια υπέρ του Μπάιντεν στη Φλόριντα, μια κρίσιμη πολιτεία για την έκβαση των εκλογών.