8ος χρόνος, ημέρα 2437η
Δευτέρα, 4 Ιουλίου 2022

Πυραυλική επίθεση στην Οδησσό - Νεκρός έφηβος

Πυραυλική επίθεση στην Οδησσό - Νεκρός έφηβος
Φωτό αρχείου
Ap Images

Πυραυλική επίθεση έπληξε την Οδησσό, πόλη - λιμάνι της Μαύρης Θάλασσας, στη νοτιοδυτική Ουκρανία, το βράδυ της Δευτέρας, προκαλώντας τον θάνατο εφήβου και τραυματισμούς, σύμφωνα με τις τοπικές αρχές. Παράλληλα, οκτώ νέοι ομαδικοί τάφοι με 148 νεκρούς εντοπίστηκαν στα περίχωρα του Κιέβου.

Ο δημόσιος ραδιοτηλεοπτικός σταθμός Suspilne της Ουκρανίας επικαλέστηκε αναφορά της νότιας στρατιωτικής διοίκησης ότι η επίθεση κατέστρεψε χώρο θρησκευτικής λατρείας.

Νέοι ομαδικοί τάφοι στα περίχωρα του Κιέβου

Παράλληλα, οκτώ νέοι ομαδικοί τάφοι με 148 νεκρούς εντοπίστηκαν στα περίχωρα του Κιέβου, σύμφωνα με τις ουκρανικές Αρχές, όπως μετέδωσε ο απεσταλμένος της ΕΡΤ στην ουκρανική πρωτεύουσα, Γιώργος Σιδέρης.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, οι νεκροί φέρουν σημάδια βασανιστηρίων. Εντοπίστηκαν με δεμένα χέρια και τραύματα από σφαίρες στο κεφάλι. Ανάλογα ευρήματα είχαν εντοπιστεί στα θύματα που βρέθηκαν σε μαζικούς τάφους στην Μπούκα.

Καταστροφή ιστορικού σχολείου στο Λουγκάνσκ

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με την Kyiv Independent, το σχολείο Lysychansk Gymnasium στο Λουγκάνσκ, το οποίο επέζησε από δύο παγκόσμιους πολέμους, φέρεται να καταστράφηκε από ρωσικούς βομβαρδισμούς.

«Ο ρωσικός βομβαρδισμός καταστρέφει φημισμένο σχολείο στην περιφέρεια Λουγκάνσκ. Χτισμένο πριν από πάνω από 100 χρόνια, το σχολείο Lysychansk επέζησε από δύο παγκόσμιους πολέμους, καθώς και από την επίθεση της Ρωσίας το 2014. Ήταν ένα από τα 100 καλύτερα σχολεία στην Ουκρανία, σύμφωνα με τον περιφερειακό κυβερνήτη», αναφέρεται στο μήνυμα.

Νωρίτερα, θρίλερ εκτυλίχθηκε με την εκκένωση της Μαριούπολης, καθώς λεωφορεία που ήταν προγραμματισμένο να μεταφέρουν περισσότερους αμάχους για να απομακρυνθούν από την πόλη δεν είχαν φτάσει στο συμφωνημένο σημείο παραλαβής, ανέφερε το δημοτικό συμβούλιο της πόλης, αντικρούοντας προηγούμενη αναφορά ότι αυτοί οι πολίτες είχαν εγκαταλείψει την κατεστραμμένη πόλη-λιμάνι στη νοτιοανατολική Ουκρανία.