Προσβολή για κάποιους η επιλογή Μπάϊντεν για γυναίκα αντιπρόεδρο
Ντ. Τραμπ

Προσβολή για κάποιους η επιλογή Μπάϊντεν για γυναίκα αντιπρόεδρο

Ο Ντόναλντ Τραμπ είπε σήμερα πως ορισμένοι άνδρες θα μπορούσαν να νιώσουν «προσβεβλημένοι» από τη δέσμευση του Δημοκρατικού αντιπάλου του Τζο Μπάιντεν να επιλέξει μία γυναίκα ως συνυποψήφιά του για τις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου.«Περιορίστηκε σε μια συγκεκριμένη ομάδα ανθρώπων», δήλωσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ σε τηλεφωνική συνέντευξη που παραχώρησε στο ραδιοφωνικό δίκτυο Fox Sports.

«Ορισμένοι θα πουν είναι μια προσβολή προς τους άνδρες και άλλοι θα πουν ότι είναι ΟΚ».

Ο Τζο Μπάιντεν, που θα αναμετρηθεί με τον Ρεπουμπλικανό πρόεδρο στις κάλπες της 3ης Νοεμβρίου, δεσμεύτηκε από την έναρξη της προεκλογικής εκστρατείας του, την άνοιξη, να επιλέξει μία γυναίκα για αντιπρόεδρό του, σε περίπτωση νίκης.

Αναμένεται να ανακοινώσει την επιλογή του αυτήν την εβδομάδα.

Μονάχα δύο γυναίκες στην πολιτική ιστορία των ΗΠΑ επιλέχθηκαν έως σήμερα συνυποψήφιες επίδοξων προέδρων: η Σάρα Πέιλιν το 2008 στο πλευρό του Ρεπουμπλικανού υποψηφίου Τζον Μακέιν και η Τζεραλντίν Φεράρο το 1984 με τον Δημοκρατικό Ουόλτερ Μοντέιλ.

Ο Ντόναλντ Τραμπ χαιρέτισε σήμερα, στη ραδιοφωνική συνέντευξή του, τη δουλειά του αντιπροέδρου του Μάικ Πενς, υποβαθμίζοντας, ωστόσο, τη σημασία της επιλογής του συνυποψήφιου.

«Οι πολίτες δεν ψηφίζουν για τον συνυποψήφιο, καθόλου», τόνισε.

«Μπορείτε να επιλέξετε έναν Τζορτζ Ουάσιγκτον ως συνυποψήφιο, Ή τον Αβραάμ Λίνκολν να επιστρέψει από τους νεκρούς. Απλά δεν ψηφίζουν για τον συνυποψήφιο».

AP Photo/Andrew Harnik, File