Πέμπτη 3 Οκτωβρίου 2019, 23:09

-A +A

Πλήρη στήριξη στον Ντόναλντ Τραμπ από τον αντιπρόεδρο Πενς

Πέμπτη 3 Οκτωβρίου 2019, 23:09
Πλήρη στήριξη στον Ντόναλντ Τραμπ από τον αντιπρόεδρο Πενς
-A +A

Ο Αμερικανός αντιπρόεδρος Μάικ Πενς υποστήριξε πλήρως τον Ντόναλντ Τραμπ στην υπόθεση της τηλεφωνικής συνομιλίας που είχε με τον Ουκρανό πρόεδρο, η οποία βρίσκεται στο επίκεντρο της έρευνας της Βουλής των Αντιπροσώπων για την πιθανή παραπομπή του Ρεπουμπλικανού προέδρου.

Στην επίμαχη τηλεφωνική συνδιάλεξη της 25ης Ιουλίου που είχε με τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι, ο Τραμπ ζήτησε από τον Ουκρανό πρόεδρο να ερευνήσει τις δραστηριότητες του Μπάιντεν και του γιου του Χάντερ στην Ουκρανία.

«Ο αμερικανικός λαός έχει το δικαίωμα να γνωρίζει αν ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ ή η οικογένειά του επωφελήθηκαν από τη θέση του», τόνισε ο Πενς σε δημοσιογράφους στο Σκοτσντέιλ της Αριζόνα.

Ο Πενς που παρέμεινε σε μεγάλο βαθμό σιωπηλός μετά από την αποκάλυψη της υπόθεσης Μπάιντεν και το ξέσπασμα της πολιτικής διαμάχης, στάθηκε ακλόνητα στο πλευρό του Τραμπ με τις δηλώσεις του.

«Ο προκάτοχός μου είχε ένα γιο που πληρωνόταν 50.000 δολάρια το μήνα για να συμμετέχει σε ένα ουκρανικό διοικητικό συμβούλιο την περίοδο που ο αντιπρόεδρος Μπάιντεν ηγείτο των προσπαθειών της κυβέρνησης Ομπάμα στην Ουκρανία ? πιστεύω ότι αυτό αξίζει να ερευνηθεί», ανέφερε ο Πενς, προσθέτοντας πως: «και ο πρόεδρος κατέστησε σαφές ότι πιστεύει πως…άλλα κράτη σε όλο τον κόσμο πρέπει επίσης να το ερευνήσουν». Νωρίτερα σήμερα, ο Αμερικανός πρόεδρος ζήτησε και από την Κίνα να ερευνήσει τους Μπάιντεν.

«Όταν κατέχεις το δεύτερο υψηλότερο αξίωμα στη χώρα, αυτό συνοδεύεται με μοναδικές ευθύνες (…) και ξεκάθαρα σε αυτή την υπόθεση υπάρχουν θεμιτά ερωτήματα που πρέπει να απαντηθούν», σημείωσε ο Πενς σε μια απευθείας επίθεση στον Τζο Μπάιντεν.

Επίσης ο σημερινός αντιπρόεδρος των ΗΠΑ επιτέθηκε στους Δημοκρατικούς για τις «ατελείωτες έρευνες» εις βάρος του Τραμπ, όπως τις χαρακτηρίσει, δηλώνοντας ότι πρέπει να τερματιστούν.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

-A +A

Ροή Ειδήσεων

Σάββατο, 22 Φεβρουαρίου 2020
Σελίδα με όλες τις ειδήσεις

Δημοφιλέστερα Άρθρα