Ρωσία- Σ.Αραβία: Παρατείνουν κατά ένα μήνα τη μείωση παραγωγής πετρελαίου

Παρατείνουν κατά ένα μήνα τη μείωση παραγωγής πετρελαίου

Η Σαουδική Αραβία και η Ρωσία, συμφώνησαν να παρατείνουν για ένα τουλάχιστον μήνα την περίοδο που προβλέπει την μείωση της παραγωγής πετρελαίου στις μάξιμουμ ποσότητες, καθώς αυξάνονται οι πιέσεις σε χώρες που προσαρμόζονται ελάχιστα στις δεσμεύσεις να προχωρήσουν σε περικοπές της παραγωγής τους, μεταδίδει το πρακτορείο Reuters επικαλούμενο δικές του πηγές.

Από την πλευρά του το πρακτορείο TASS επικαλούμενο πηγή που συμμετέχει στις συνομιλίες, μεταδίδει ότι τα περαιτέρω σχεδία θα εξαρτηθούν από την κατάσταση στην αγορά. Επισήμως τα υπουργεία Ενέργειας των δύο χωρών δεν σχολιάζουν τις πληροφορίες αυτές, ενώ πηγή του ρωσικού ειδησεογραφικού πρακτορείου, ανέφερε ότι οι υπουργοί Ενέργειας της Ρωσίας και της Σαουδικής Αραβίας βρίσκονται σε συνεχή επαφή και επιδεικνύουν «αμοιβαία κατανόηση», αναφέρει το πρακτορείο.

Αύριο, 4 Ιουνίου, δήλωσε άλλη πηγή, θα γίνει συνάντηση επί τεχνικών ζητημάτων στο πλαίσιο του ΟΠΕΚ, στην οποία οι εμπειρογνώμονες θα συζητήσουν την επίδραση που είχε η πανδημία στις αγορές πετρελαίου.

Επίσης, δύο πηγές ανέφεραν επίσης στο Reuters ότι οι παραγωγοί του ΟΠΕΚ Σαουδική Αραβία, Κουβέιτ και Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα δεν συζητούν να επεκτείνουν τις μεγαλύτερες εθελοντικές περικοπές πετρελαίου κατά 1,180 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα μετά τον Ιούνιο.