Ματέο Σαλβίνι: Παραπέμπεται σε δίκη για στέρηση ελευθερίας 131 μεταναστών

Παραπέμπεται σε δίκη για στέρηση ελευθερίας 131 μεταναστών

Υπέρ της παραπομπής σε δίκη του Ματέο Σαλβίνι, για στέρηση της ατομικής ελευθερίας των 131 μεταναστών και προσφύγων που επέβαιναν στο πλοίο του ιταλικού πολεμικού ναυτικού Γκρεγκορέτι το περασμένο καλοκαίρι ψήφισε η ιταλική Γερουσία.

Σημειώνεται πως ο αριθμός των γερουσιαστών που εκφράσθηκαν υπέρ και όσων καταψήφισαν την παραπομπή θα ανακοινωθεί στις 7 μ.μ. ώρα Ιταλίας, καθώς ο κανονισμός της Γερουσίας επιτρέπει σε όσα μέλη δεν ψήφισαν, να το πράξουν μέσα στις επόμενες τρεις ώρες.

Σαλβίνι: «Η υπεράσπιση της πατρίδας είναι ιερό καθήκον και αυτό έπραξα»

Ο γραμματέας της Λέγκα και πρώην υπουργός Εσωτερικών της Ιταλίας Ματέο Σαλβίνι, μιλώντας στην Γερουσία όπου διεξάγεται η συζήτηση για το αν θα παραπεμφθεί σε δίκη εξαιτίας της καθυστέρησης αποβίβασης 131 μεταναστών, ανέφερε πως «η υπεράσπιση της πατρίδας είναι ιερό χρέος και θεωρώ ότι αυτό έπραξα».

Αναλυτικότερα, ο Σαλβίνι στην τοποθέτησή του ανέφερε πως «η υπεράσπιση των συνόρων ήταν χρέος μου. Η υπεράσπιση της πατρίδας είναι ιερό χρέος και θεωρώ ότι αυτό έπραξα. Πάντως δεν ζητώ να με βραβεύσουν και αν πρέπει να τελεσθεί δίκη, ας τελεσθεί», υπογράμμισε ο αρχηγός της Λέγκα. Παράλληλα επανάλαβε για μια ακόμη φορά ότι θεωρεί πως οι αποφάσεις σχετικά με τους μετανάστες που επέβαιναν στο πλοίο Γκρεγκορέτι ελήφθησαν από όλη την προηγούμενη ιταλική κυβέρνηση και όχι μόνον από τον ίδιο.

«Χρειάζεστε ένα πειραματόζωο; Είμαι εδώ. Δεν ανησυχώ για τον εαυτό μου, αλλά για τα όσα θα διαβάσουν αύριο τα παιδιά μου στον Τύπο».

Υπενθυμίζεται, τέλος, πως η υπόθεση αφορά στην απόφαση του Ματέο Σαλβίνι τον περασμένο Ιούλιο -όσο ακόμα ασκούσε καθήκοντα υπουργού Εσωτερικών- να καθυστερήσει επί πέντε ημέρες την αποβίβαση 131 μεταναστών και προσφύγων από το ιταλικό στρατιωτικό πλοίο Γκρεγκορέτι.

AP Photo/Andrew Medichini