Ουχάν: Νέα περιοριστικά μέτρα για την Covid-19 στο σημείο μηδέν την πανδημίας

Ουχάν: Νέα περιοριστικά μέτρα για την Covid-19 στο σημείο μηδέν την πανδημίας

Η κεντρική μητρόπολη της Κίνας Ουχάν έκλεισε προσωρινά ορισμένες επιχειρήσεις και σταμάτησε τα δρομολόγια στα μέσα μαζικής μεταφοράς σε μια συνοικία με σχεδόν ένα εκατομμύριο ανθρώπους σήμερα, καθώς η πόλη όπου πρωτοεμφανίστηκε η πανδημία αύξησε την επαγρύπνηση της μετά από αρκετές νέες μολύνσεις.

Η Κίνα, που έχει επενδύσει σε μεγάλο βαθμό στην πολιτική της στο «μηδενικό COVID», βασίζεται σε μαζικές δοκιμές, γρήγορο περιορισμό στην επιχειρηματική δραστηριότητα και στις μετακινήσεις των ανθρώπων και σε αυστηρή καραντίνα των κρουσμάτων για να εμποδίσει τη διεύρυνση συρροών.

 Η στρατηγική βοήθησε την Ουχάν και άλλες περιοχές της χώρας να διατηρήσουν τον αριθμό των κρουσμάτων υπό έλεγχο, αλλά τα σκληρά lockdown κατά εν μέσω πολλών κρουσμάτων και ο φόβος πιθανών επαναλαμβανόμενων περιορισμών όποτε αναφέρονται νέα κρούσματα έχουν πλήξει την οικονομία, την επιχειρηματική εμπιστοσύνη και την προθυμία των ανθρώπων να ταξιδέψουν.

Η συνοικία  Γιανγκξια της Ουχάν, με περισσότερους από 900.000 κατοίκους, ανακοίνωσε ότι οι κύριες αστικές περιοχές της πρέπει να μπουν σε τριήμερο περιορισμό από σήμερα, κατά τη διάρκεια του οποίου θα απαγορεύονται οι  ομαδικές εκδηλώσεις και το φαγητό σε εστιατόρια, θα παραμείνουν κλειστοί δημόσιοι χώροι διασκέδασης, αγορές γεωργικών προϊόντων και μικρές αγορές νωπών προϊόντων αλλά και θα ανασταλούν οι υπηρεσίες λεωφορείων και μετρό.

Οι κάτοικοι επίσης προτρέπονται να μην εγκαταλείψουν την περιοχή κατά τη διάρκεια του τριημέρου και ενθάρρυνε τους ταξιδιώτες να αποφύγουν την είσοδο. Η εντολή ήρθε γρήγορα αφού οι αρχές της Γιανγκξιά  δήλωσαν αργά την Τρίτη ότι είχαν εντοπίσει δύο περιπτώσεις κατά τη διάρκεια τακτικών τεστ και εντόπισαν άλλα δύο από τον έλεγχο ατόμων που ήρθαν σε στενή επαφή με μόλυνση.

Διαβάστε Περισσότερα