Ολλανδία: Ακυρώνονται διεθνώς γνωστά μουσικά φεστιβάλ

Ολλανδία: Ακυρώνονται διεθνώς γνωστά μουσικά φεστιβάλ

Η Ολλανδική κυβέρνηση ανακοίνωσε σήμερα ότι ακυρώνονται τα διεθνώς γνωστά μουσικά φεστιβάλ Lowlands, Mysteryland και Down the Rabbit Hole, τα οποία είχαν προγραμματιστεί για τον Αύγουστο προκειμένου να αποφύγει μια νέα αναζωπύρωση κρουσμάτων Covid-19.

«Δυστυχώς, δεν είναι λογικό να αφήσουμε αυτές τις εκδηλώσεις να συνεχιστούν», δήλωσε ο πρωθυπουργός Μαρκ Ρούτε, κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου στη Χάγη.

Η κυβέρνηση εκτιμά πως το να υποβάλει σε τεστ όλο το 24ωρο τους επισκέπτες, κατά τη διάρκεια ενός φεστιβάλ, θα ήταν πολύ περίπλοκο να οργανωθεί σε υλικοτεχνικό επίπεδο.

Η απόφαση ελήφθη «σε διαβούλευση με τον τομέα των εκδηλώσεων», διευκρίνισε ο Ρούτε.

Οι εκδηλώσεις που διαρκούν περισσότερες από 24 ώρες είχαν ήδη ανασταλεί έως τις 13 Αυγούστου. Η κυβέρνηση αποφάσισε να παρατείνει την απαγόρευση έως το τέλος του έτους.

Την ίδια ώρα, η ολλανδική κυβέρνηση ανακοίνωσε τη χαλάρωση των περιορισμών στα ταξίδια. Από αύριο, η Ολλανδία θα συστήνει τα ταξίδια στους κόλπους της ΕΕ.

Οι ταξιδιωτικές συστάσεις των ολλανδικών αρχών δεν θα βασίζονται αποκλειστικά στους δείκτες μολύνσεων, που καθιστούσαν τις διακοπές στην Ισπανία ή την Πορτογαλία ουσιαστικά αδύνατες, αναφέρει το υπουργείο Υγείας σε μια ανακοίνωση. Η απόφαση ελήφθη χάρη στο σχετικά υψηλό ποσοστό εμβολιασμών της τάξης του 50% στην Ένωση των 26 και τα διαχειρίσιμα ποσοστά πληρότητας στα νοσοκομεία της Ολλανδίας, τονίζεται.

Από τις 27 Ιουλίου, μια αρνητική σύσταση «θα εκδίδεται μονάχα σε χώρες με μια ανησυχητική νέα παραλλαγή του ιού που δεν έχει ακόμη διαδοθεί στην Ολλανδία», επισημαίνεται.

Ωστόσο, η Ολλανδία θέλει να αποφύγει κάθε νέο κύμα αυτό το φθινόπωρο και από τις 8 Αυγούστου οι ταξιδιώτες ηλικίας 12 ετών και άνω θα πρέπει να παρουσιάζουν ένα αρνητικό τεστ ή ένα πιστοποιητικό εμβολιασμού κατά την επιστροφή τους και να τηρούν μια περίοδο καραντίνας, ανάλογα με την κατάσταση της χώρας που έχουν επισκεφθεί.

«Όλοι μπορεί να μεταφέρουμε τον ιό στη βαλίτσα, προειδοποίησε ο υπουργός Υγείας Ούγκο ντε Γιονγκ.

Σήμερα, η Ολλανδία κατέγραψε περίπου 4.600 νέα κρούσματα κορονοϊού, έναν αριθμό μικρότερο από τον μέσο όρο των τελευταίων επτά ημερών.

Η χώρα των 17 εκατομμυρίων κατοίκων μετρά πλέον 1,8 εκατομμύρια κρούσματα Covid-19 και 17.807 νεκρούς.