7ος χρόνος, ημέρα 2179η
Τρίτη, 19 Οκτωβρίου 2021

ΟΗΕ για Αφγανιστάν: Μια μεγάλη ανθρωπιστική κρίση μόλις ξεκινά

ΟΗΕ για Αφγανιστάν: Μια μεγάλη ανθρωπιστική κρίση μόλις ξεκινά
AP Images

Καθώς οι απομακρύνσεις πολιτών από την Καμπούλ ολοκληρώνονται σταδιακά τις επόμενες μέρες, «μια μεγαλύτερη κρίση μόλις ξεκινά» για το Αφγανιστάν και για τους 39 εκατομμύρια κατοίκους του, ανακοίνωσε σήμερα Δευτέρα η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες και απηύθυνε έκκληση για υποστήριξη.

Ο Φιλίπο Γκράντι, ο Ύπατος Αρμοστής του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες, η υπηρεσία του οποίου ανακοίνωσε την περασμένη Παρασκευή πως έως 500.000 Αφγανοί μπορεί να διαφύγουν από τη χώρα τους μέχρι το τέλος του χρόνου, επανέλαβε έκκληση να παραμείνουν ανοικτά τα σύνορα και περισσότερες χώρες να μοιραστούν «αυτή την ανθρωπιστική ευθύνη» με το Ιράν και το Πακιστάν, που φιλοξενούν ήδη 2,2 εκατομμύρια Αφγανούς.

«Είναι θέμα ημερών να τελειώσει η αερομεταφορά από την Καμπούλ και η τραγωδία που ξετυλίγεται δεν θα είναι πια τόσο ορατή. Όμως θα εξακολουθήσει να είναι καθημερινή πραγματικότητα για εκατομμύρια Αφγανούς. Δεν πρέπει να τους εγκαταλείψουμε. Μια πολύ μεγαλύτερη ανθρωπιστική κρίση μόλις ξεκινά», αναφέρει ο Γκράντι σε δήλωσή του.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ