ΓΔ: 825,02 7,78 (0,95 %)

Τζίρος: 57,47 εκατ. €   RT

7ος χρόνος, ημέρα 1954η
Δευτέρα, 8 Μαρτίου 2021

ΓΔ: 825,02 7,78 (0,95 %)

Τζίρος: 57,47 εκατ. €   RT

Ο. Τσελίκ: Περιμένουμε θετική στάση από την Αθήνα

Ο. Τσελίκ: Περιμένουμε θετική στάση από την Αθήνα
AP Photo/Virginia Mayo

Ο εκπρόσωπος του κυβερνώντος κόμματος της Τουρκίας Ομέρ Τσελίκ τόνισε ότι «η Άγκυρα περιμένει από την Αθήνα να είναι προσεκτική στη γλώσσα που χρησιμοποιεί κατά της Τουρκίας».

Μιλώντας σε δημοσιογράφους στο πλαίσιο της συνεδρίασης της Κεντρικής Εκτελεστικής Επιτροπής του AKP στην Άγκυρα, όπου και αναφέρθηκε στις πρόσφατες διερευνητικές συνομιλίες με την Ελλάδα, ο κυβερνητικός αξιωματούχος δήλωσε: «Η Τουρκία αναμένει από την Ελλάδα να έχει θετική στάση στις πρόσφατες διερευνητικές συνομιλίες που είχαν ως στόχο την επίλυση πολλών διμερών ζητημάτων».

Στη συνέχεια, σύμφωνα με το πρακτορείο Anadolu, πρόσθεσε ότι «τίποτα δεν μπορεί να επιτευχθεί στις συνομιλίες με το να έχει κάποιος αντίθετη στάση έναντι της Τουρκίας μαζί με άλλες χώρες», ενώ έπειτα συμπλήρωσε ότι «οι Τούρκοι διπλωμάτες εργάζονται για να υποστηρίξουν την ειρήνη και να αποτρέψουν τις συγκρούσεις και η πλευρά μας στοχεύει να γυρίσει νέα σελίδα στις σχέσεις με την Αθήνα».

Ωστόσο, ο Ομέρ Τσελίκ, προχώρησε ένα βήμα παραπάνω λέγοντας πως «περιμένουμε από την Ελλάδα να είναι προσεκτική στη γλώσσα που χρησιμοποιεί κατά της Τουρκίας» ενόψει του επόμενου γύρου συνομιλιών που θα διεξαχθεί στην Αθήνα.