Ο Ντ. Τραμπ έχει συγκεντρώσει 150 εκατ. δολάρια σε δωρεές μετά τις εκλογές

Ο Ντ. Τραμπ έχει συγκεντρώσει 150 εκατ. δολάρια σε δωρεές μετά τις εκλογές

Ο απερχόμενος Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ έχει συγκεντρώσει δωρεές τουλάχιστον 150 εκατομμυρίων δολαρίων κατά τη διάρκεια της μετεκλογικής περιόδου στην οποία αμφισβητεί τη νίκη του Τζο Μπάιντεν, με πολλούς να υποστηρίζουν ότι «κτίζει» το ταμείο του ενόψει του 2024.

Παρότι η εκστρατεία του Τραμπ ενθαρρύνει τους ψηφοφόρους να παράσχουν δωρεές προς την νομική υποστήριξη των μη αποδεδειγμένων ισχυρισμών για νοθεία στις εκλογές, η ιστοσελίδα The Hill όπως και άλλα μέσα ενημέρωσης εκτιμούν ότι ο απερχόμενος πρόεδρος συγκεντρώνει χρήματα ενόψει του 2024.

Σύμφωνα με την εφημερίδα New York Times, ένα μεγάλο μέρος των δωρεών καταλήγουν στην πολιτική επιτροπή δράσης του Τραμπ "Save America".

Σημειώνεται οτι δημοσιεύματα φέρουν τον Τραμπ να μελετά το ενδεχόμενο να θέσει υποψηφιότητα στις εκλογές του 2024, το οποίο μάλιστα μπορεί να ανακοινώσει την ημέρα της ορκωμοσίας του Δημοκρατικού εκλεγμένου προέδρου Τζο Μπάιντεν, την 20ή Ιανουαρίου 2021. 

Ο Ντόναλντ Τραμπ συζητά με συμβούλους και έμπιστα πρόσωπα το συγκεκριμένο σχέδιο παρότι ως τις εκλογές αυτές μένουν σχεδόν τέσσερα χρόνια, κατά το δημοσίευμα της ιστοσελίδας Daily Beast.