Ντ. Τραμπ: Θα φύγω αν το Εκλεκτορικό Κολέγιο ψηφίσει τον Μπάιντεν

Ντ. Τραμπ: Θα φύγω αν το Εκλεκτορικό Κολέγιο ψηφίσει τον Μπάιντεν

Ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε ότι θα αποχωρήσει από τον Λευκό Οίκο στις 20 Ιανουαρίου, ημέρα ορκωμοσίας του νέου προέδρου, εάν το Εκλογικό Κολέγιο κηρύξει τον Τζο Μπάιντεν νικητή των εκλογών.

"Σίγουρα θα το κάνω. Και το ξέρετε αυτό", είπε ο Τραμπ όταν ρωτήθηκε αν θα φύγει από τον Λευκό Οίκο εάν το Εκλογικό Κολέγιο ψηφίσει τον Μπάιντεν. "Θα κάνουν λάθος, αν τον στηρίξουν πάντως", πρόσθεσε.

"Θα είναι πολύ δύσκολο να αποδεχθώ την ήττα", δήλωσε ο Τραμπ σε δημοσιογράφους κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής συνέντευξης την Πέμπτη, στη πρώτη δημόσια παραδοχή του οτι θα αποχωρήσει κανονικά από τον Λευκό Οίκο.

Τη Δευτέρα, μετά από εβδομάδες καθυστέρησης της διαδικασίας μετάβασης, ο Τραμπ επέτρεψε στη Γενική Υπηρεσία Διοίκησης (GSA) να δώσει πρόσβαση στην εκστρατεία του Μπάιντεν σε κυβερνητικούς πόρους και προσωπικό.

Παρόλα αυτά, ο Τραμπ συνέχισε να αμφισβητεί τις εκλογές "Δεν ξέρω τι θα συμβεί. Ξέρω ένα πράγμα, ότι ο Τζο Μπάιντεν δεν έλαβε 80 εκατομμύρια ψήφους".

Ο απερχόμενος πρόεδρος αρνήθηκε να πει αν θα παρευρεθεί στην ορκωμοσία του Τζο Μπάιντεν, μια εθιμοτυπική διαδικασία που μετρά δεκαετίες ως ένδειξη ενότητας για τη χώρα. Το 2016, ο πρώην Πρόεδρος Ομπάμα παρευρέθηκε στην ορκωμοσία του Τραμπ, μαζί με τον Τζόρτζ Μπους τον Νεότερο, ενώ εκεί βρίσκονταν και η αντίπαλος του Χίλαρι Κλίντον.