Νέα επίθεση Τραμπ σε twitter, Κίνα και Δημοκρατικούς

Νέα επίθεση Τραμπ σε twitter, Κίνα και Δημοκρατικούς

Σφοδρή επίθεση κατά του Twitter εξαπέλυσε εκ νέου ο πρόεδρος των ΗΠΑ μετά την απόφαση της εταιρείας να αποκρύψει ένα από τα tweets του, λέγοντας ότι παραβιάζει κανόνες σχετικά με την προώθηση βίας ή επιθετικού περιεχομένου. Με ανάρτησή του κατηγόρησε το κοινωνικό μέσο δικτύωσης ότι «αντί για Κίνα και «ριζοσπαστική Αριστερά», στοχοποιεί εμένα και τους Ρεπουμπλικανούς».

«Το Twitter δεν κάνει τίποτε για τα ψέματα και την προπαγάνδα που χρησιμοποιούν η Κίνα και το Ριζοσπαστικό Αριστερό Δημοκρατικό Κόμμα. Θέτουν στο στόχαστρό τους Ρεπουμπλικανούς, συντηρητικούς και τον πρόεδρο των ΗΠΑ. Το άρθρο 230 πρέπει να ανακληθεί από το Κογκρέσο. Μέχρι τότε, θα υπάρξουν ρυθμιστικές αλλαγές!», αναφέρει στην ανάρτησή του ο Ντόναλντ Τραμπ.

Υπενθυμίζεται ότι το Twitter απέκρυψε μέρος προηγούμενης ανάρτησης του Ντόναλντ Τραμπ σχετικά με τις ταραχές στην Μινεάπολη στο πλαίσιο της μεταχείρισης από την πλατφόρμα κρουσμάτων «εκθείασης βίας»

«Αυτό το Tweet παραβίασε του κανόνες του Twitter σχετικά με την εκθείαση της βίας. Ωστόσο, το Twitter θεώρησε ότι δύναται να είναι προς το δημόσιο συμφέρον το tweet αυτό να παραμείνει προσβάσιμο», ήταν το μήνυμα που τοποθέτησε το Twitter κάτω από την ανάρτηση του Τραμπ σχετικά με τα επεισόδια στην Μινεάπολη.

«...Αυτοί οι αγροίκοι προσβάλλουν την μνήμη του Τζορτζ Φλόιντ και δεν θα επιτρέψω να συμβαίνει αυτό. Μόλις μίλησα με τον Κυβερνήτη Τιμ Ουόλτς και του είπα ότι ο Στρατός είναι μαζί του. Σε οποιαδήποτε δυσκολία θα αναλάβουμε τον έλεγχο, αλλά όταν αρχίζουν οι λεηλασίες, αρχίζουν τα πυρά. Ευχαριστώ!»

Το σύνολο της ανάρτησης του Τραμπ μπορεί να διαβαστεί μόνο αν γίνει κλικ επάνω στο σημείωμα του Twitter περί εκθείασης της βίας. Το Twitter διευκρινίζει στο thread ότι η πλατφόρμα ανέλαβε δράση «με στόχο να εμποδισθεί η παρακίνηση και άλλων στην διάπραξη βίαιων πράξεων».

Η ενέργεια του Τwitter έρχεται την επομένη της υπογραφής από τον αμερικανό πρόεδρο εκτελεστικού διατάγματος με σκοπό την τιμωρία του Twitter, του Facebook και του Google για συμπεριφορά που ο Τραμπ θεωρεί ότι συνιστά «επίθεση κατά της ελευθερίας του λόγου».

Η τελευταία αντιπαράθεση του Ντόναλντ Τραμπ με τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, όπου δεν ανέχεται να επικρίνεται, ξεκίνησε όταν το Twitter επισήμανε ως παραπλανητικούς τους αναρτημένους στην πλατφόρμα ισχυρισμούς του Τραμπ ότι η επιστολική ψήφος αφήνει περιθώρια εκλογικής νοθείας και προειδοποίησε τους χρήστες να ελέγχουν την αξιοπιστία των αναρτήσεων.