Ναβάλνι: Ο Πούτιν είναι πίσω από τη δηλητηρίασή μου

Ναβάλνι: Ο Πούτιν είναι πίσω από τη δηλητηρίασή μου

Ο επικριτής του Κρεμλίνου Αλεξέι Ναβάλνι δήλωσε στο γερμανικό περιοδικό Der Spiegel ότι ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν βρίσκεται πίσω από την φερόμενη δηλητηρίασή του με νευροτοξικό παράγοντα και τόνισε ότι δεν φοβάται.

"Ισχυρίζομαι ότι ο Πούτιν βρίσκεται πίσω από το έγκλημα και δεν έχω άλλες εκδοχές γι'αυτό που συνέβη", δήλωσε ο Ναβάλνι στο Der Spiegel, σύμφωνα με απόσπασμα συνέντευξης που παραχώρησε στο γερμανικό περιοδικό, η οποία αναμένεται να δημοσιευτεί αργότερα σήμερα.

Η Δύση έχει ζητήσει εξηγήσεις από το Κρεμλίνο, το οποίο αρνείται οποιαδήποτε ανάμειξη στο περιστατικό και δηλώνει ότι ακόμη δεν έχει δει αποδεικτικά στοιχεία που να δείχνουν ότι ο Ναβάλνι έπεσε θύμα εγκληματικής ενέργειας.

"Δεν αισθάνεσαι πόνο, αλλά ξέρεις ότι πεθαίνεις", δήλωσε ο Ναβάλνι για την στιγμή που ο νευροτοξικός παράγοντας άρχισε να έχει επίδραση στον οργανισμό του.

Ο Ναβάλνι δήλωσε επίσης στο Der Spiegel ότι θα επιστρέψει στη Ρωσία και πρόσθεσε: "Καθήκον μου είναι τώρα να εξακολουθήσω να μην φοβάμαι. Και δεν φοβάμαι τίποτα!".

Πολιτικός ακτιβιστής που βοήθησε στην μεταφορά του Ναβάλνι στη Γερμανία είχε δηλώσει στις 24 Σεπτεμβρίου ότι ο Ρώσος αντιπολιτευόμενος θα χρειαστεί τουλάχιστον έναν μήνα για να ανακτήσει τις δυνάμεις του, προσθέτοντας ότι είναι σαφές ότι σχεδιάζει να επιστρέψει στη Ρωσία και να επαναλάβει την πολιτική του δραστηριότητα.