Τετάρτη 28 Νοεμβρίου 2018, 13:47

-A +A

Μόσχα: Εκκενώθηκαν 12 εμπορικά κέντρα και ένας σιδηροδρομικός σταθμός λόγω απειλών για βόμβα

Τετάρτη 28 Νοεμβρίου 2018, 13:47
Μόσχα: Εκκενώθηκαν 12 εμπορικά κέντρα και ένας σιδηροδρομικός σταθμός λόγω απειλών για βόμβα
-A +A

Μπαράζ απειλών για τοποθέτηση εκρηκτικών μηχανισμών σημειώθηκε σήμερα στην Μόσχα. Ύστερα από ανώνυμες τηλεφωνικές απειλές οι αρχές προχώρησαν στην εκκένωση ενός σιδηροδρομικού σταθμού και 12 εμπορικών κέντρων, μετέδωσε το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων RIA επικαλούμενο τις ρωσικές αρχές ασφαλείας.

Από το εξωτερικό προήλθαν όλες οι ανώνυμες απειλές για βόμβες που έλαβαν σήμερα τα εμπορικά κέντρα στη Μόσχα, σύμφωνα με δηλώσεις του εκπροσώπου των υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης στο πρακτορείο ειδήσεων Sputnik.

Πηγή των υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης είχε δηλώσει νωρίτερα στο Sputnik πως τουλάχιστον επτά εμπορικά κέντρα στη ρωσική πρωτεύουσα έλαβαν απειλές για βόμβα.

«Οι ανώνυμες κλήσεις έγιναν εκτός Ρωσίας. Αυτή τη στιγμή ερευνάται από πού ακριβώς προήλθαν», δήλωσε ο εκπρόσωπος, ο οποίος πρόσθεσε πως περίπου 4.500 άνθρωποι απομακρύνθηκαν από τα εμπορικά κέντρα και τον σιδηροδρομικό σταθμό Kiyevsky της Μόσχας.

Σειρά ανώνυμων τηλεφωνημάτων για τοποθέτηση εκρηκτικών μηχανισμών σε διάφορα κτήρια άρχισαν να γίνονται στη Ρωσία στα μέσα Σεπτεμβρίου του 2017. Σύμφωνα με την πηγή των υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης που επικαλείται το Sputnik, σχεδόν 2,5 εκατομμύρια άνθρωποι σε 180 ρωσικές πόλεις χρειάστηκε να απομακρυνθούν. Περισσότερα από 3.500 κτήρια φέρεται να τέθηκαν στο στόχαστρο την περίοδο αυτή, ωστόσο οι απειλές ουδέποτε επιβεβαιώθηκαν.

 
-A +A

Ροή Ειδήσεων

Τετάρτη, 26 Φεβρουαρίου 2020
Σελίδα με όλες τις ειδήσεις

Δημοφιλέστερα Άρθρα