Κύπρος: Επανέρχεται η υποχρεωτικότητα της μάσκας εν μέσω αύξησης των κρουσμάτων

Κύπρος: Επανέρχεται η υποχρεωτικότητα της μάσκας εν μέσω αύξησης των κρουσμάτων

Η Κύπρος έκανε και πάλι υποχρεωτική τη χρήση της μάσκας για την καταπολέμηση του COVID-19 την Τετάρτη, λίγο περισσότερο από ένα μήνα μετά την κατάργηση της υποχρεωτικότητας της, καθώς οι μολύνσεις αυξήθηκαν ξανά.

Η απαίτηση για χρήση μάσκας σε εσωτερικούς χώρους τίθεται σε ισχύ από την Παρασκευή, δήλωσε ο υπουργός Υγείας Μιχάλης Χατζηπαντέλας σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters. 

Οι ειδικοί στον τομέα της υγείας συνέστησαν το βήμα μετά από μια σειρά κρουσμάτων σε  άτομα που δεν έπαιρναν τις κατάλληλες προφυλάξεις, δήλωσε ο Κύπριος αξιωματούχος μετά από συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου. Η Κύπρος είχε άρει την υποχρεωτικότητα της χρήσης μάσκας στις περισσότερες περιοχές από την 1η Ιουνίου.

Η Κύπρος δεν ανακοινώνει πλέον σε καθημερινή βάση τα κρούσματα. Είχε αναφέρει 10.879 νέα κρούσματα COVID-19 για την εβδομάδα που έληξε την 1η Ιουλίου, σε σύγκριση με 7.263 την προηγούμενη εβδομάδα. «Η κατάσταση είναι υπό έλεγχο», είπε ο Χατζηπαντέλας.  Από τότε που εντοπίστηκε για πρώτη φορά ο κορονοϊός στο νησί τον Μάρτιο του 2020, έχουν καταγραφεί 1.075 θάνατοι.