Κολομβία: Ο πρώην πρόεδρος Άλβαρο Ουρίμπε έχει προσβληθεί από τον κορονοϊό

Κολομβία: Ο πρώην πρόεδρος Άλβαρο Ουρίμπε έχει προσβληθεί από τον κορονοϊό

Ο πρώην πρόεδρος της Κολομβίας Άλβαρο Ουρίμπε, πολιτικός μέντορας του σημερινού αρχηγού του κράτους Ιβάν Ντούκε, διαγνώστηκε πως έχει προσβληθεί από τον SARS-CoV-2, ενημέρωσε το κόμμα του την επομένη της εντολής του Ανωτάτου Δικαστηρίου να τεθεί σε κατ’ οίκον περιορισμό, που έχει προκαλέσει αληθινό πολιτικό σεισμό στη χώρα των Άνδεων.

Ο Ουρίμπε, 68 ετών, έχει μολυνθεί αλλά «η κατάσταση της υγείας του είναι καλή», διαβεβαίωσε το Γαλλικό Πρακτορείο το Δημοκρατικό Κέντρο (CD), του οποίου ηγείται ο ακόμη πανίσχυρος επικεφαλής της κολομβιανής σκληρής δεξιάς.

Η σεναριολογία για την κατάσταση της υγείας του πρώην προέδρου (2002-2010) έδινε κι έπαιρνε νωρίτερα χθες Τετάρτη σε κολομβιανά ΜΜΕ αφότου δημοσιογράφοι είδαν να εισέρχεται ομάδα ιατρών στο αχανές ακίνητο El Ubérrimo, μια από τις ιδιοκτησίες του Ουρίμπε όπου βρίσκεται το τρέχον διάστημα, στην Κόρδομπα (βόρεια).

Η απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου να διατάξει την κατ’ οίκον κράτηση του πολιτικού ενόσω διαρκεί η εξέταση υπόθεσης στο πλαίσιο της οποίας κατηγορείται για δωροδοκία και επηρεασμό μαρτύρων και απάτη συνεχίζει να προκαλεί σάλο.

Ο Ουρίμπε, ο οποίος δηλώνει πάντα αθώος, ενώ παραμένει δημοφιλής σε μερίδα της κοινής γνώμης στην Κολομβία χάρη στην πολιτική σιδηράς πυγμής που άσκησε έναντι των αριστερών ανταρτών, είναι αντιμέτωπος με ποινή έως και οκτώ ετών κάθειρξης σε περίπτωση καταδίκης του στην υπόθεση αυτή.