Καμπάνια Μπάιντεν με τίτλο «Αγόρασε Αμερικανικά»

Καμπάνια Μπάιντεν με τίτλο «Αγόρασε Αμερικανικά»

Ο υποψήφιος της των Δημοκρατικών Τζο Μπάιντεν αναμένεται να προτείνει ένα πλαίσιο μεγάλων αλλαγών στη ρυθμιστική δυνατότητα του Ομοσπονδιακού Κράτους με απώτερο στόχο να ενισχύσει τις αμερικανικές εταιρείες παραγωγής και τεχνολογίας.

Σύμφωνα με το CNBC, το αρχικό σχέδιο του Μπάιντεν ύψους 700 δισεκατομμυρίων δολαρίων στοχεύει στην αύξηση των αγορών αγαθών και υπηρεσιών από εταιρείες που έχουν βάση στις ΗΠΑ. Το πρώτο πακέτο των προτάσεων του υποψηφίου των Δημοκρατικών θα παρουσιαστεί σήμερα κατά την επίσκεψη του Μπάιντεν σε εργοστάσιο χάλυβα στην Πενσυλβάνια, μια πολιτεία στην οποία γεννήθηκε και αποτελεί συνάμα κρίσιμη για τις εκλογές του Νοεμβρίου.

Με δεδομένο ότι η πανδημία του κορονοϊού έφερε στο προσκήνιο μεγάλες ελλείψεις σε υγειονομικό υλικό, οι προτάσεις της καμπάνιας υπό την ονομασία "Αγόρασε Αμερικανικά" θέλουν να μειώσουν προοδευτικά την εξάρτηση των ΗΠΑ από τρίτες χώρες σε μια σειρά από κρίσιμους τομείς, όπως η υγεία. 

"Αυτή θα είναι η μεγαλύτερη κινητοποίηση δημόσιων επενδύσεων σε προμήθειες, υποδομές και (έρευνα και ανάπτυξη) μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο", δήλωσε ο ανώτερος σύμβουλος του Μπάιντεν, Τζέικ Σάλιβαν στο Associated Press.

Η ατζέντα του Δημοκρατικού υποψηφίου έχει σύμφωνα με την Wall Street Journal, κάποιες ομοιότητες με την ρητορική του Τραμπ "Πρώτα η Αμερική", ωστόσο οι σύμβουλοι του Μπάιντεν την περιγράφουν ως πιο συνεκτική και πιο συγκεκριμένη. Οι ίδιοι μάλιστα παίρνουν σαφείς αποστάσεις από την επιβολή δασμών σε άλλα κράτη θεωρώντας το μέτρο αυτό ως ένδειξη "απομονωτισμού".