«Καλή δουλειά» αν οι θάνατοι από κορονοϊό δεν ξεπεράσουν τους 200.000
Ντ. Τραμπ

«Καλή δουλειά» αν οι θάνατοι από κορονοϊό δεν ξεπεράσουν τους 200.000

Ο Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε ότι τα περιοριστικά μέτρα για την αντιμετώπιση του κορονοϊού στις ΗΠΑ επεκτείνονται έως τις 30 Απριλίου, «ανακαλώντας» τη 12η Απριλίου (Πάσχα Καθολικών), την οποία είχε ορίσει ως ημερομηνία επιστροφής της αμερικανικής οικονομίας στους συνηθισμένους ρυθμούς της.  

«Θα μπούμε στον δρόμο της ανάκαμψης» ως την 1η Ιουνίου, διαβεβαίωσε κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου. «Η κορύφωση αναμένεται να επέλθει σε δύο εβδομάδες» πρόσθεσε.

Ο Ντόναλντ Τραμπ παραδέχτηκε ότι ο αριθμός των θανάτων μπορεί να είναι ανάμεσα σε 100.000 ως 200.000, αποδεχόμενος την εκτίμηση του Άντονι Φαούτσι.

Σημειώνεται ότι χθες, ο επικεφαλής επιδημιολόγος των ΗΠΑ Δρ. Άντονι Φαούτσι εκτίμησε ότι τα κρούσματα του κορονοϊού μπορεί να είναι εκατομμύρια και οι θάνατοι να φτάσουν ή να ξεπεράσουν τις 100.000. 

Ο Φαούτσι ο οποίος κατά τη διάρκεια συνέντευξης στο CNN χαρακτήρισε τον ιό «κινούμενο στόχο» είπε ότι αναμένονται εκατομμύρια κρούσματα και 100.000 θάνατοι στις ΗΠΑ. Εν τούτοις επανέλαβε ότι οι προβλέψεις αυτές «μπορεί να αλλάξουν». Ο Τραμπ τόνισε πως εάν οι αρχές των ΗΠΑ μπορέσουν να συγκρατήσουν τον αριθμό των θανάτων σε 100.000 ως 200.000 ώστε τα θύματα να μη φθάσουν τα 2,2 εκατομμύρια ανθρώπους κατά τις πιο απαισιόδοξες προβλέψεις, αυτό θα σημαίνει πως «κάναμε πολύ καλή δουλειά».

Σημειώνεται ότι στα μέσα Ιανουαρίου ο Φαούτσι είχε προβλέψει ότι ο ιός θα μετατραπεί σε πανδημία, προσθέτοντας όμως ότι «δεν θα είναι καταστροφικός για την ανθρωπότητα».