Ιταλία: Συνεχίζεται η μείωση των κρουσμάτων - 179 θάνατοι σε μία ημέρα

Ιταλία: Συνεχίζεται η μείωση των κρουσμάτων - 179 θάνατοι σε μία ημέρα

Σε 30.739 ανέρχεται ο συνολικός απολογισμός των θυμάτων της πανδημίας του κορονοϊού στην γειτονική Ιταλία, καθώς 179 ασθενείς υπέκυψαν μετά από επιπλοκές της νόσους. Ωστόσο, νέα μείωση σημειώνει ο αριθμός των νέων επιβεβαιωμένων κρουσμάτων, όπως και ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται στις ΜΕΘ των νοσοκομείων της χώρας.

Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε η Πολιτική Προστασία της Ιταλίας, τις τελευταίες 24 ώρες καταγράφηκαν 744 νέα κρούσματα, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό στα 219.814. Όπως σημειώνεται, ο αριθμός των νέων μολύνσεων είναι ο χαμηλότερος από τις 4 Μαρτίου.

Παράλληλα, κατά το ίδιο χρονικό διάστημα, 1.401 ασθενείς έγιναν αρνητικοί στον ιό και συνολικά 106.587 άνθρωποι έχουν ιαθεί.

Χθες το σύνολο κρουσμάτων του κορονοϊού ήταν 219.070 και είχαν χάσει την ζωή τους 30.560 άνθρωποι ενώ 105.186 είχαν θεραπευθεί.

Στο μεταξύ, 999 ασθενείς βρίσκονται σε μονάδες εντατικής θεραπείας και, συνολικά, 13.539 έχουν εισαχθεί σε νοσοκομείο. Για 67.950 έχει αποφασιστεί ο κατ΄οίκον περιορισμός.

Ο ρυθμός μετάδοσης του ιού το τελευταίο εικοσιτετράωρο μειώθηκε, με 58 λιγότερα κρούσματα. Παρουσιάζει μικρή αύξηση ο αριθμός των νεκρών: έχασαν την ζωή τους 14 περισσότεροι άνθρωποι σε σχέση με την χθεσινή ημέρα. Οι δε ιαθέντες είναι 754 λιγότεροι από χθες,.

Οι ασθενείς στις μονάδες εντατικής θεραπείας, για τριακοστή έβδομη ημέρα, συνεχίζουν να μειώνονται. Παράλληλα, περιορίζεται, για έκτη ημέρα, και ο αριθμός ασθενών που βρίσκονται σε κατ΄οίκον περιορισμό.

Όπως υπογραμμίζει ο ιταλικός τύπος, παρά την θετική πορεία σε ότι αφορά την μείωση του ρυθμού μετάδοσης του ιού, παραμένουν κάποια σημαντικά προβλήματα πρακτικής φύσεως. Σε πολλά καταστήματα και φαρμακεία της χώρας υπάρχει και πάλι έλλειψη σε γάντια και οινόπνευμα, ενώ οι Ιταλοί φαρμακοποιοί καταγγέλλουν ότι έχουν σχεδόν τελειώσει οι προστατευτικές μάσκες.

Παρά τις δεσμεύσεις της ιταλικής κυβέρνησης, τέλος, για πώληση των χειρουργικών μασκών στην τιμή των 0,5 λεπτών του ευρώ - συν ΦΠΑ- έως τώρα, πολύ λίγοι πολίτες έχουν καταφέρει να τις προμηθευθούν σε αυτή την χαμηλή και ελεγχόμενη τιμή.

AP Photo/Alessandra Tarantino