Ιρλανδία: Ενισχύει τα μέτρα στα αεροδρόμια για την επιβολή καραντίνας

Ιρλανδία: Ενισχύει τα μέτρα στα αεροδρόμια για την επιβολή καραντίνας

Η Ιρλανδία εξετάζει το ενδεχόμενο να ενισχύσει στα αεροδρόμια τα μέτρα ώστε να τηρείται ο κατ' οίκον περιορισμός για 14 ημέρες των ατόμων που φθάνουν από το εξωτερικό, ανακοίνωσε σήμερα η Υπουργός Τουρισμού, μετά από διαμαρτυρίες από την αντιπολίτευση αλλά και τουριστικούς πράκτορες ότι οι επισκέπτες δεν συμμορφώνονται.

Η Ιρλανδία εισήγαγε τον κανόνα καραντίνας σε εθελοντική βάση τον Απρίλιο, και από τα τέλη Μαΐου ζητά από τους επισκέπτες που φθάνουν στο έδαφός της να δίνουν την διεύθυνση όπου θα απομονωθούν για 14 ημέρες. Σκοπεύει σύντομα να υιοθετήσει ένα ηλεκτρονικό σύστημα, παίρνοντας δεδομένα από τις αεροπορικές εταιρείες και τα φέρι.

Ιδιοκτήτες εστιατορίων, παμπ και ξενοδοχείων ανέφεραν το Σαββατοκύριακο στο Twitter ότι έδιωξαν πελάτες από τις ΗΠΑ αφού έμαθαν ότι δεν είχαν τηρήσει τον κανόνα αυτοαπομόνωσης για 14 μέρες.

«Το υπουργικό συμβούλιο θα συζητήσει αυτή την εβδομάδα τα μέτρα που πιθανώς να χρειάζονται, όπως η ενίσχυση των μέτρων στα αεροδρόμια, προτού να δημοσιεύσει μια πιθανή 'πράσινη λίστα' χωρών», δήλωσε η Υπουργός Τουρισμού Κάθριν Μάρτιν, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters.

Η Ιρλανδία σκοπεύει να δώσει στη δημοσιότητα στις 20 Ιουλίου μια «πράσινη λίστα» χωρών των οποίων οι κάτοικοι θα εξαιρούνται από την καραντίνα, αλλά δηλώνει ότι θα περιλαμβάνει μόνο μικρό αριθμό χωρών και θα βασίζεται στον αριθμό νέων κρουσμάτων κορονοϊού, τη γενικότερη τάση και την ποιότητα των ελέγχων και της ιχνηλάτησης στις εν λόγω χώρες.

«Πρόκειται για μία πραγματικά επικίνδυνη κατάσταση, διότι το σύστημα δεν κάνει διαχωρισμό μεταξύ ασφαλών χωρών και χωρών όπως οι ΗΠΑ», δήλωσε η ηγέτης του κόμματος των Σοσιαλδημοκρατών, αναφερόμενη στους ισχύοντες κανόνες.