ΗΠΑ: Προβάδισμα Μπάιντεν στις πολιτείες που έδωσαν τη νίκη στο Τραμπ το 2016

ΗΠΑ: Προβάδισμα Μπάιντεν στις πολιτείες που έδωσαν τη νίκη στο Τραμπ το 2016

Ισχυρό προβάδισμα που κυμαίνεται από τις 8 ως τις 10 ποσοστιαίες μονάδες διατηρεί ο υποψήφιος των Δημοκρατικών για την προεδρία των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν έναντι του Ντόναλντ Τραμπ σε τρεις κρίσιμες Πολιτείες, οι οποίες είχαν παίξει καθοριστικό ρόλο στην νίκη του νυν προέδρου των ΗΠΑ επί της Χίλαρι Κλίντον στις εκλογές του 2016.

Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με δημοσκόπηση του Πανεπιστημίου του Ουισκόνσιν και της YouGov, ο πρώην αντιπρόεδρος των ΗΠΑ προηγείται με διαφορά 9% του Ντ. Τραμπ στο Ουισκόνσιν, ενώ η διαφορά των δύο υποψηφίων στο Μίσιγκαν ανέρχεται στο 10%.

Παράλληλα, ο Τζ. Μπάιντεν εμφανίζεται μπροστά με 8% και στην πρόθεση ψήφου στην πολιτεία της Πενσυλβάνια, πολιτεία που το 2016 είχε δώσει την νίκη στον Ρεπουμπλικανό μεγιστάνα.

Σύμφωνα με τις τελευταίες δημοσκοπήσεις, ο υποψήφιος των Δημοκρατικών διατηρεί ισχυρό προβάδισμα μεταξύ εκείνων που έχουν ήδη ασκήσει το εκλογικό τους δικαίωμα στις παραπάνω πολιτείες.

Ωστόσο, ο Τραμπ απολαμβάνει της στήριξης πολλών από εκείνους που δεν έχουν ακόμη ψηφίσει, γεγονός όμως που πιθανότατα δεν θα σταθεί αρκετό για να καλύψει την διαφορά που έχει αποκτήσει ο αντίπαλός του. Ο Μπάιντεν προηγείται μεταξύ των ψηφισάντων – 87% στην Πενσυλβάνια και 75% στο Μίσιγκαν.

Μάλιστα, σύμφωνα με τα ευρήματα των δημοσκοπήσεων των τελευταίων ημερών, οι αναποφάσιστοι κι εκείνοι που υποστηρίζουν ψηφοφόρους μικρότερων κομμάτων, αρχίζουν να στρέφονται υπέρ του Μπάιντεν, παρά τις όποιες μικρές γκάφες του των τελευταίων ημερών. 

AP Photo/Andrew Harnik