ΗΠΑ: Μεγάλο νομοσχέδιο «για την κοινωνία και το κλίμα» - Εκστρατεία των Δημοκρατικών

ΗΠΑ: Μεγάλο νομοσχέδιο «για την κοινωνία και το κλίμα» - Εκστρατεία των Δημοκρατικών

Οι Δημοκρατικοί στη Βουλή των Αντιπροσώπων παραδέχονται ότι δεν ήταν πολύ αποτελεσματικοί στην προώθηση του πακέτου του 1,9 τρισεκατομμυρίου δολαρίων για την ανακούφιση από την COVID-19 προς τους πολίτες των ΗΠΑ, σχολιάζει η διαδικτυακή εφημερίδα πολιτικών ειδήσεων The Hill.

Ωστόσο, τώρα οι ίδιοι ελπίζουν πως θα βελτιώσουν τα προηγούμενα λάθη που έκαναν με το νομοσχέδιο μαμούθ, που περιλαμβάνει κοινωνικές δαπάνες και δαπάνες για το κλίμα.

Παρά το ότι το νομοσχέδιο «Build Back Better Act» του προέδρου Τζο Μπάιντεν έχει ένα δύσκολο δρόμο στην προώθησή του προς την ολομέλεια της Γερουσίας, οι Δημοκρατικοί στη Βουλή των Αντιπροσώπων έχουν ήδη αρχίσει να πραγματοποιούν μία σειρά από συζητήσεις στρογγυλής τράπεζας, επισκέψεις σε περιοχές πολιτικού ενδιαφέροντος, διαδικτυακές ενημερώσεις και συνεντεύξεις σε παναμερικανικό επίπεδο, δίνοντας έμφαση σε επιμέρους προβλέψεις παροχών του αναφερόμενου νομοσχεδίου των περίπου δύο τρισεκατομμυρίων δολαρίων.

Κλιματική αλλαγή και υγεία

 

Η ιδέα είναι να το σπάσουν σε μικρότερα τμήματα επιμέρους δαπανών, όπως για τη φροντίδα των παιδιών, την κλιματική αλλαγή, την εκπαίδευση, τη φροντίδα υγείας και την παροχή βοήθειας στους ηλικιωμένους, με στόχο να γίνει ευκολότερη η προώθηση του νομοσχεδίου των 2.135 σελίδων στους ψηφοφόρους της κάθε εκλογικής περιφέρειας.

Οι Δημοκρατικοί δίνουν έμφαση στην κατανόηση από τη μεριά των ψηφοφόρων του τρόπου με τον οποίο, το αναφερόμενο νομοσχέδιο θα επηρεάσει άμεσα την καθημερινότητά τους.

Τα οφέλη για τους πολίτες

 

Οι παρουσιάσεις αυτές θα επικεντρωθούν στα οφέλη για τους Αμερικανούς που θα έχει το ίδιο νομοσχέδιο, είτε πρόκειται για οικογένειες που θα εγγράψουν τα παιδιά τους με ηλικία τριών ή τεσσάρων ετών στη δωρεάν για όλους προσχολική εκπαίδευση, είτε πρόκειται για οικογένειες που θα λάβουν φοροαπαλλαγές ενός επιπλέον έτους για τα παιδιά τους ή για σπουδαστές κολεγίων που θα μπορούν να παρατείνουν τη συμμετοχή τους στο πρόγραμμα σπουδαστικών επιχορηγήσεων Pell ή ακόμη και για ηλικιωμένους πολίτες που θα δουν το κόστος των φαρμάκων που λαμβάνουν να μειώνεται.

«Αυτές είναι μερικές από τις προκλήσεις. Νομίζω ότι ποτέ δεν τις επικοινωνήσαμε αποτελεσματικά στο Σχέδιο Διάσωσης της Αμερικής. Νομίζω ότι πρέπει να το κάνουμε τμηματικά, αναφορικά με τις προβλέψεις δαπανών του νομοσχεδίου», δήλωσε ο Δημοκρατικός βουλευτής Λόιντ Ντόγκετ, που είναι υψηλόβαθμο μέλος στις Επιτροπές Αποζημιώσεων και Προϋπολογισμού της Βουλής των Αντιπροσώπων.

Ο ίδιος προγραμματίζει ξεχωριστές εκδηλώσεις παρουσίασης ειδικά για τη φροντίδα των παιδιών και για τις σπουδαστικές επιχορηγήσεις.

«Έτσι, με δεδομένα το μέγεθος και εύρος του νομοσχεδίου, τα σωστά μηνύματα δεν είναι δυνατό να προωθηθούν μέσα σε μία ημέρα ή μία εβδομάδα», επεσήμανε ο Ντόγκετ.