Η Scotland Yard θα ερευνήσει τα πάρτι στη Downing Street

Η Scotland Yard θα ερευνήσει τα πάρτι στη Downing Street

Στο μικροσκόπιο της Scotland Yard θα βρεθούν τα πάρτι που διοργανώθηκαν στην κατοικία και τα γραφεία του βρετανού πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον στην Downing Street, εν μέσω lockdown για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού, με το ερώτημα της παραβίασης των περιοριστικών μέτρων, ανακοίνωσε η επικεφαλής της Μητροπολιτικής Αστυνομίας Κρέσιντα Ντικ.

«Επιβεβαιώνω ότι η Μητροπολιτική Αστυνομία ερευνά ορισμένα περιστατικά στην Ντάουνινγκ Στριτ και σε κυβερνητικές υπηρεσίες τα τελευταία δύο χρόνια με το ερώτημα πιθανών παραβιάσεων των περιοριστικών μέτρων για την Covid-19», ανακοίνωσε η Κρέσιντα Ντικ, λίγη ώρα αφού βρετανικά μέσα ενημέρωσης δημοσίευσαν την πληροφορία για την έναρξη αστυνομικής έρευνας.

Εντωμεταξύ, παράλληλα θα συνεχιστεί η έρευνα που διεξάγεται από την Προεδρία της Κυβέρνησης.

«Η έρευνα που διεξάγεται από την Σου Γκρέι συνεχίζεται», διευκρίνισε ο εκπρόσωπος. «Υπάρχει συνεχής επαφή με τις υπηρεσίες της Μητροπολιτικής Αστυνομίας».

Τα βρετανικά μέσα ενημέρωσης σχολιάζουν ότι η δημοσίευση του πορίσματος της έρευνας της δημόσιας λειτουργού Σου Γκρέι, η οποία αναμενόταν εντός της εβδομάδας, είναι πιθανόν να καθυστερήσει μέχρι την ολοκλήρωση της αστυνομικής έρευνας.

Η βρετανική αστυνομία απηύθυνε γραπτό αίτημα προς την υπηρεσία που διενεργεί την έρευνα για επιπλέον πληροφορίες σχετικά με τα ευρήματα για τα πρωθυπουργικά πάρτι.